După ce presa, inclusiv noi, a anunţat ieri că la Nucşoara urmează să fie amenajate două centre de carantină pentru evetualele persoane bănuite că ar fi infectate cu coronavirus, reacţiile nu au întârziat să apară.

Mai întâi a protestat primarul comunei, Ion Cojocaru, care a spus că „mai bine făceau centrele alea la Spitalul ăla nou, de milioane, din Mioveni… aici sunt nişte dărăpănături”.

Dărăpănăturile de care vorba primarul Cojocaru sunt cele două locuri alese de autorităţile judeţene pentru a amenaja centrele de carantină: Centrul de Agrement (în imaginea de sus) şi cabana de vânătoare Bahna.

Azi au reacţionat şi localnicii, care au ieşit în stradă, în faţa Primăriei, pentru a spune că nu vor „coronaviruşi în comună”. „Mai bine duceţi coronavirusu’ ăsta în Parlament!”

Primarul Ion Cojocaru, pe uliţă, încercând să-i calmeze pe sătenii nemulţumiţi

Atât primarul Cojocaru, cât şi vicele Ion Berevoianu, au ieşit din birouri să discute cu localnicii nemulţumiţi.

Reacţia locuitorilor din Nucşoara seamănă leit cu cea dintr-un oraş ucrainean, din urmă cu două săptămâni. Şi acolo localnicii au ieşit în stradă, spunând că nu vor ca aceia dintre concetăţenii lor, bănuiţi de a fi infectaţi cu coronavirus, să stea în carantină în oraşul lor.

În Ucraina a intervenit armata, pentru a calma spiritele. La noi, ceva mai multă democraţie fiind, au intervenit poliţiştii şi jandarmii.

„… am luat măsurile necesare pentru a ne asigura ca lucrurile decurg normal, fără incidente. IPJ (Poliţia – n.r.) și IJJ (Jandarmeria – n.r.) acţionează în asemenea situaţii conform prevederilor legale”, a informat prefectul de Argeş Emanuel Soare.

Actualizare – La Nucşoara au fost trimise două dube cu 14 jandarmi. Numai că, pentru a completa fericit ridicolul situaţiei, pe când au ajuns jandarmii în sat, localnicii erau deja fie pe la casele lor, fie la o bere, la bufet.

sursa foto: Facebook, captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here