Răzmeriţă la Câmpulung, în chestiunea lucrărilor la bulevardul Pardon

Date:

Share post:

La Câmpulung se prefigurează o răzmeriţă împotrivă „tălpilor” care i se pun primăriţei Elena Lasconi, în demersul ei de a finaliza rapid lucrările la bulevardul Pardon, care datează deja de vreun an şi jumătate.

Nesfârşitele lucrări la principala arteră a oraşului Câmpulung, celebrul bulevard Pardon, începute încă de pe vremea fostului primar PSD, Liviu Ţâroiu, prin toamna anului 2020, păreau să intre în linie dreaptă în ultima perioadă, de când primar este fosta vedetă TV Elena Lasconi (USR).

Numai că, taman acum, s-a descoperit, în urma unor controale, că autorizaţia în acest sens emisă de primarul Liviu Ţâroiu e ilegală. Fapt pentru care, de altfel, fostul edil a şi fost amendat cu 10.000 de lei.

Tot acum a realizat şi prefectul PNL de Argeş Radu Perianu că „…indiferent de unde vine sau despre cine sau ce este vorba, orice act administrativ nelegal va fi atacat în instanță”. Ceea ce a şi făcut, stopând, practic, lucrările la bulevardul Pardon.

Vor fi fiind, probabil, şi ceva pricini legale la mijloc, dar senzaţia de „tălpi” puse primăriţei Lasconi e certă.

Poziţia primarului Elena Lasconi

„De aproape doi ani sunt unul dintre cei mai “vânați” primari din România. Sute de plângeri, zeci de procese, petiții, campanie de denigrare plătită în presă, campanie de denigrare online prin sute de conturi false, urmăriri, sabotaj și multe mizerii.

În spatele acestor mercenari, care au ca scop distrugerea Câmpulungului, se află personaje din vechea clasă politică, disperate să pună mâna pe putere. Vorbesc de aceeași clasă politică ce a distrus orașul, a pus pe drumuri peste zece mii de câmpulungeni și a supt din banul public cât a poftit.

De ce se întâmplă asta? Pentru că nu sunt ca ei. Sunt pusă pe treabă, sunt cinstită, am charismă, nu sunt șantajabilă și nici nu mă las intimidată de nimeni. Scopul meu: să transformăm Câmpulungul în oraș european și să creștem calitatea vieții fiecărui câmpulungean…

Aşa ar urma să arate bulevardul Pardon, la finalizarea lucrărilor

… Scopul lor: să nu îmi duc mandatul până la capăt. Să pună mâna pe putere. Să pună marionete la butoane, care să le finanțeze partidele și firmele de casă prin parandărături. Singurul scop al acestor personaje este doar propriul interes. Pentru ei oamenii nu contează”, a transmis primarul Elena Lasconi.

Potrivit acesteia, lucrările la bulevardul Pardon ar fi urmat să fie gata în maximum două luni, în jurul datei de 15 iulie.

Poziţia prefectului Radu Perianu

Lucrările la bulevard s-au derulat „având la bază o documentaţie tehnică… incompletă şi certificatul de urbanism nr.27/11.03.2019 emis cu date eronate şi incomplete fără a fi menţionate prevederi urbanistice specifice căilor de comunicaţie rutiere… din regulamentul local de urbanism… şi planşa de reglementări specifice;
-fără solicitarea avizelor/acordurilor necesare şi obligatorii pentru acest tip de lucrări, Avizul de la Ministerul Culturii prin Direcţiile Judeţene de Cultură, fiind zonă protejată, Aviz Poliţie Biroul rutier, Acord I.S.C., pentru lucrări de intervenţie la construcţii existente, reabilitate căi de comunicaţie…

  • fără solicitarea studiilor de specialitate, studiul geotehnic, suport topografic actualizat si vizat de OCPI, expertiză tehnică pentru lucrările de intervenţie la construcţiile existente privind lucrări de reabilitarea străzi, studiu de circulaţie/trafic din zonă”, a transmis prefectul Radu Perianu.

Concluziile noastre

E clar pentru oricine că Elena Lasconi chiar vrea să facă treabă şi urma să finalizeze lucrările la bulevardul Pardon. Dar nu mai poate, pentru că actele nu-s întocmite cum trebuie, autorizaţia de construcţie e emisă nelegal etc. Pricini, cum spuneam, se găsesc lesne.

„Atacul asupra Primăriei Câmpulung ascunde o mișcare neonorabilă de blocare a lucrărilor de reabilitare a Bulevardului! Miza este Elena Lasconi, dar orașul și locuitorii săi sunt adevăratele victime… Câmpulungenii au început să priceapă că lupta împotriva primarului nu se dă pentru binele orașului”, a conchis, într-un articol publicat ieri pe pagina sa de internet, scriitorul şi jurnalistul Nicolae Badiu.

Punctul culminant al poveştii se va derula joia viitoare, atunci când un grup de câmpulungeni, strânşi într-un grup de Facebook denumit „Ieșim în stradă pentru Câmpulung”, organizează un protest în centrul oraşului.

Protest în sprijinul Elenei Lasconi: „Terminaţi cu hoţiile!”

„Vrem finalizarea bulevardului! Vechea clasă politică mai incearca o dată să pună bețe în roate progresului.
Terminați cu hoțiile și opriți sabotajul și jocurile politice! Dacă voi nu ați fost în stare să faceți ceva pentru Câmpulung, lăsați-i pe altii să facă!

Ne vedem pe bulevard! (așteptăm și prefectul, să ne vadă cum ne văicărim în realitate, nu numai pe Facebook)”, sună mesajul afişat de organizatorii protestului.

sursa foto: Primăria Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...