„Polițiștii rutieri argeșeni participă la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, aflată în desfăşurare în săptămâna în curs, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, precum şi de transport persoane”, a informat Poliţia Argeş.

De menţionat că acţiuni de acest gen ale Poliţiei au loc în toate judeţele ţării, ca parte a unei campanii de profil, la nivel european.

„Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri sunt oprite pentru control în perioada 10 – 16 februarie a.c., în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor folosi cele două aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș”, amai informat biroul de presă al instituţiei.

Imginea de sus este cu titlu de exemplificare.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here