Registrul Auto Român a continuat, zilele acestea, activităţile de control în trafic în mai multe judeţe al eţării, inclusiv în Argeş.

„În zilele de 8 și 9 iunie 2021, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 407 autovehicule. Dintre acestea, 225 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 28 de autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”. În plus, 17,98% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat.

Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate menținerea stării tehnice corespunzătoare a autovehiculelor, motiv pentru care vă recomandăm să nu ignorați eventualele defecțiuni ale acestora și să vă adresați unui service autorizat pentru a vă păstra autovehiculul în parametri de siguranță.

Vă reamintim că talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior. Demersul este posibil la orice reprezentanță a Registrului Auto Român”, se menţionează într-un comunicat de presă al RAR.

De menţionat că numărul mare de maşini identificate cu probleme nu reflectă starea generală a parcului auto românesc. Inspectorii RAR şi poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, cu precădere maşini susceptibile a prezenta defecţiuni.

sursa foto: RAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here