În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române efectuează şase percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Anunţul a fost făcut de Poliţia Română.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,2 miiioane de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4,8 milioane de lei reprezintă valoarea TVA datorată.     

De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare şapte mandate de aducere. 

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

Totodată, suportul tehnic este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here