Razie a Poliţiei Rutiere şi pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Date:

Share post:

În numai 3 ore, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 au depistat pe raza autostrăzii menționate, km. 115-120, mai multe abateri de la legislația rutieră în vigoare, precum consumul de acool și depășirea limitei de viteză.

Deși intervalul orar era în preajma dimineții, o persoană a fost depistată în timp ce conducea sub influența alcoolului. Alte 19 persoane au fost amendate după ce au condus în afara limitei legale de viteză, informează biroul de presă al IPJ Argeș. În total, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de circa 14.000 lei. Controalele au ca scop reducerea și prevenirea accidentelor rutiere, având în vedere că țara noastră este fruntașă în Europa la decese din cauza iresponsabilității în trafic.

“Astăzi, 14 august a.c., în intervalul orar 8-11, poliţiştii Biroului Poliție Autostrăzi A1 au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe A1, km. 115-120, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, al consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și pentru verificarea legalității transportului de animale vii.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei, dintre care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Au fost reținute două permise de conducere, dintre acestea unul pentru depășirea vitezei legale și unul pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, fiind retras şi un certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activității, au fost aplicate și două sancțiuni contravenţionale, conform O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Roma

Într-o postare făcută de către Federaţia Română de Nataţie...

Tânără de 20 de ani din Piteşti, şi băută, şi drogată, la volan

Din ce în ce mai des în ultimul timp,...

Profesor universitar clujean, în presa israeliană: Viktor Orban, un Nicolae Ceauşescu mai „spălat”

Profesorul universitar Zoltan Tibori Szabo, de la Universitatea Babeş-Bolyai...

Cod galben de caniculă, azi, mâine şi poimâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...