Situația epidemiologică se înrăutățește pe zi ce trece în Argeș. Rata de infectare crește, școlile se închid, iar certificatul verde se apropie de intararea în vigoare. Direcția de Sănătate Publică a transmis datele care s-au înregistrat în ultimele 24 de ore la nivelul județului, astfel, dacă ieri rata de infectare era de 1,55/mia de locuitori, astăzi incidența a crescut la 1,69/mie. Așadar, de ieri până azi 114 persoane s-au infectat cu Coronavirus, depistate din 464 de teste.

Din păcate, cele mai amenințate sunt școlile care se apropie de intrarea în online, deși Ministerul Educației a promis că va lua toate măsurile pentru un an școlar desfășurat în normalitate.

Numărul persoanelor internate la spital, din cauza infecției cu Covid-19, a ajuns astăzi la 316, în timp ce la ATI sunt 26. Un singur deces a fost înregistrat în Argeș în ultimele 24 de ore din cauza virusului.

Din păcate, situația nu e așa cum ne-a fost promisă. Virusul a început să circule printre oameni și să se transmită foarte repede, având în vedere și temperaturile scăzute din ultima perioadă. Singura variantă este vaccinarea, ori testarea periodică și măstrarea măsurilor de siguranță repetate de la începutul pandemiei.Oamenii sunt încă reticenți în fața vaccinului, drept urmare, în Argeș, doar 95 de persoane s-au vaccinat recent, cu schemă completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here