RAR pregăteşte lansarea Auto-Pass, document care garantează cumpărătorilor starea tehnică şi rulajul maşinilor

Date:

Share post:

RAR va lansa anul viitor un document, RAR Auto-Pass, care va garanta cumpărătorului unei maşini rulate kilometrajul real, starea tehnică a maşinii şi-l va informa despre deficienţele găsite de specialiştii RAR de-a lungul anilor, la ITP.

„Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România venim cu o garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului, dar și despre alte deficiențe constatate de specialiștii RAR.

Vreau să accentuez conștientizarea din partea pieței, a clienților, în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculului, pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice”, a declarant Mihai Alecu, director general al RAR, în fața organizatorilor și vizitatorilor Salonului Auto Bucureşti, care se defăşoară chiar în aceste zile la Romexpo.

La cea de-a 20-a ediție a Salonului Auto București, RAR prezintă în stand piesa de rezistență a Departamentului Cercetare – autolaboratorul pentru monitorizarea calității aerului (foto).

Pe toată durata salonului, vizitatorii care ajung la Romexpo cu mașinile pot solicita specialiștilor RAR de la stand verificarea kilometrajului cu echipamentul de ultimă generație aflat în dotare. Procedura durează doar câteva minute și este gratuită.

„RAR are în derulare două mari proiecte pentru sprijinirea cumpărătorilor de autovehicule utilizate. RAR eXpert este disponibil la București și la Cluj, unde în reprezentanțele noastre puteți verifica mașina înainte să o cumpărați.

Veți primi un document care atestă tot istoricul autovehiculului, fie că vorbim despre numărul de kilometri parcurși, sau, și mai important, despre eventualele daune ascunse.

Urmează să implementăm, conform legislației, RAR Auto-Pass, document ce va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Actul va fi necesar de anul viitor și va conține informații esențiale despre indicația odometrului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Registrul Auto Român.

sursa foto: Registrul Auto Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...