Rapid-FC Argeş 1-2. Promovarea, tot mai aproape

Date:

Share post:

Atât pentru FC Argeş, cât şi pentru Rapid, meciul din această seară, de pe mica arenă din complexul studenţesc Regie din Capitală, era unul crucial pentru promovare.

Ai noştri au început mai bine decât gazdele şi, după o ocazie de gol a Rapidului (Ducan a intervenit excelent într-o situaţie de unu la unu, ieşind oportun din poartă pentru a-i închide unghiul lui Labeau), Argeşul a început să controleze meciul.

Putea marca tânărul Matiş, cu un şut frumos de la circa 18-20 de metri, puţin pe lângă bară, dar şi Năstăsie, excelent servit de experimentatul Buhăescu. Din păcate, şutul lui Năstăsie a fost deviat în corner.

Apoi, de prin minutul 20 încolo, meciul s-a echilibrat. Rapidul a început să aibă mai mult mingea, dar parcă ai noştri au fost mai periculoşi în faţa porţii.

În plus, presingul făcut de argeşeni „sus” i-a incomodat vizibil pe mijlocaşii Rapidului, aceştia nefiind capabili să construiască în jumătatea noastră.

Defensiva gazdelor ni s-a părut cam nesigură, cel puţin în prima parte a meciului. Păcat că Argeşul n-a avut mai mult curaj în ofensivă, fundaşii rapidişti ni s-au părut a fi ezitanţi şi dispuşi să greşească. Păcat și că Blejdea n-a putut juca.

În consecinţă, în prima repriză, exceptând ocazia din primul minut de joc, Rapidul nu s-a apropiat periculos de poarta Argeşului.

În partea a doua, Rapidul a ieşit un pic mai insistentă de la vestiare şi a dat impresia că va forţa victoria. Argeşul a domolit calm elanul gazdelor. Mai mult, simţind că puştiul de numai 18 ani din poarta gazdelor e cam nesigur în tot ce face, ai noştri au început să-i tragă de la distanţă din toate poziţiile.

La al treilea sau al patrulea astfel de şut, Matiş a tras razant cu poarta (altora li s-a părut că a vrut să centreze; noi presupunem că a lovit rău mingea), dar Şerbănică, de la aproximativ 6 metri, a pus latul şi a trimis în plasă. 0-1, în minutul 57.

Gazdele au acuzat şocul primirii golului şi veteranul Vasile Buhăescu a fost la un vârf de bocanc să marcheze, după nici două minute. Apoi Rapid a revenit în ofensivă dar, spre meritul lor (probabil, şi al antrenorului Ionuţ Badea) ai noştri nu au făcut pasul înapoi.

Mai mult, în minutul 62, lui Matiş îi iese mai bine şutul decât la faza golului, liceanul din poarta Rapidului era bătut, dar l-a salvat bara.

În ultimele 15 minute, cu aproximaţie, Rapid a presat insistent, defensiva noastră s-a retras în propriul careu, însă, atunci când laşi adversarul să joace…

Drăghiceanu, cel mai bun jucător al gazdelor, a şutat din „căciula” careului, cu efect, sus, la colţ, şi a egalat în minutul 85. Şutul a fost frumos, dar – părerea noastră – parabil de un portar cu ceva experienţă.

În minutele rămase s-a jucat pe contre. Şansa ne-a surâs în chiar primul minut de prelungire arătat de arbitru, când ideea de şuta la poarta puştiului gazdelor, din orice poziţie, a dat roade.

Şerban a tras pe jos de la vreo 22-24 de metri şi a marcat un gol pe care un portar serios nu l-ar încasa nici trezit noaptea din somn. Un portar serios cum ar fi Virgil Drăghia, spre exemplu, ţinut inexplicabil pe bancă de antrenorul Rapidului, Dan Alexa.

Golul lui Şerban a fost, însă, unul care a făcut dreptate: FC Argeş a meritat pe deplin să câştige. Bravo, băieţi!

Pentru alb-violeţi, promovarea e acum la îndemână, în vreme ce Rapidul, practic, nu mai are decât şanse matematice de a promova.

FC Argeş a jucat în formula:  Ducan, Tofan, Deslandes, Leca, Șerbănică, Matiș, Prepeliță, Șerban, Năstăsie, Popescu şi Buhăescu. Au mai jucat Mirică, Grecu, Turda, Brînzan şi Alin Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular