În această seară, la Mioveni, echipa argeşeană, lider la zi al ligii secunde, a întâlnit Rapid Bucureşti, echipă cu pretenţii la promovare, dar cu evoluţii oscilante în acest tur de campionat.

Meciul a început într-o notă de tatonare, însă, după numai câteva minute, Facundo Mallo îi pasează excelent lui Roskopf, care preia pe direcţia de alergare şi îl învinge pe Sima cu un şut frumos, la colţul lung.

Golul e al căpitanului Mioveniului, Burnea, pe care pasa uruguayanului Mallo l-a depăşit nepermis de uşor.

Gazdele au acuzat şocul golului primit, practic, din nimic, dar şi-au revenit repede şi au echilibrat disputa, chiar dacă presingul oaspeţilor le-a cam deranjat.

Mioveniul a egalat relativ repede, după nici 20 de minute, cu un gol venit tot din nimic: Raul Costin a degajat lung spre poarta rapidistă, fundaşul dominican Bonnin a lăsat – exact ca Burnea – mingea să treacă, tânărul portar Tătaru a ezitat şi el, iar Măzărache a preluat lejer şi a marcat în poarta goală.

După alte câteva minute echilibrate, Rapidul a trecut din nou în avantaj: Goge a şutat slăbuţ de la vreo 18 metri, fix pe direcţia portarului, Sima a scăpat „pucul” în faţă (greşeală de începător), de unde fostul fundaş al lui Dinamo, Facundo Mallo, l-a împins în poartă.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, astfel că echipele au intrat la vestiare cu avantaj pentru oaspeţi.

Antrenorul Stoica l-a schimbat, la pauză, pe junele Sima, trimiţându-l în poartă pe mai experimentatul Flavius Croitoru. Chestie pe care n-am înţeles de ce n-a făcut-o de la bun început.

Însă, modificarea n-a fost de prea mare ajutor gazdelor pentru că Goge a profitat de o nouă gafă a căpitanului Burnea (păcălit ca-n curtea şcolii de fenta lui Sefer) şi a marcat în stil Rabah Madjer, cu călcâiul, din 3-4 metri.

Meciul era aproape jucat. Aproape, pentru că Rapidul a profitat de o eroare a lui Hergheligiu (căruia i-a fost apoi lene să mai alerge să recupereze mingea), a contraatacat supranumeric şi a marcat, prin Hlistei, care a şutat imparabil, pe jos, în stânga lui Croitoru.

Era minutul 73. N-a mai fost nimic de făcut pentru argeşeni. Bara nou-intratului Massaro n-a făcut decât să scoată în evidenţă că n-a fost deloc seara Mioveniului.

La fel şi golul anulat gazdelor, pe final, pe motiv de ofsaid.

Cireaşa de pe torul catastrofei din această seară a pus-o rezerva rapidistă Labeau, care a stabilit scorul final: 1-5.

A fost o seară neagră pentru galben-verzi, în frunte cu căpitanul Burnea. Toată echipa a jucat, însă, prost sau foarte prost.

Se întâmplă oricărei echipe să prindă astfel de zile negre. Important e, însă, ca fotbaliştii din Mioveni să-şi revină. Au picat pe locul 2, în spatele liderului UT Arad, dar păstrează încă şanse bune de promovare şi depinde doar de ei să le fructifice. Din acest punct de vedere, nimic nu e pierdut.

De notat că fondul sonor al arenei (circa 4-5 mii de spectatori) a fost dominat categoric de „Legione Granata”, galeria Rapidului.

Micile înţepături din partea unor suporteri argeşeni („Sunteţi Legione Nespălata, băi, nu Legione Granata!”) nu i-au oprit pe suporterii giuleşteni să cânte din primul şi până în ultimul minut.

Au jucat echipele:

CS Mioveni: Sima – Ghiţă, Beţa, Celea, Burnea, Costin, Şerban, Coşereanu, Hergheligiu, Măzărache, Balint. Au mai jucat: Croitoru, Anghelina şi Massaro.
Rapid: Tătaru – Voicu, Bonnin, Mallo, Goge, Jorza, Lazăr, Sefer, Djuric, Roskopf, Hlistei. Au mai jucat: Drăghiceanu, Labeau şi Creţu.

Celelalte rezultate ale etapei:

Petrolul-Viitorul Târgu-Jiu (Şirineasa) 3-1

U Cluj-Napoca-Concordia Chiajna 2-1

Dunărea Călăraşi-FC Argeş 1-2

FC Miercurea Ciuc*-CSM Reşiţa 1-0

Metaloglobus-Farul Constanţa 1-0

UTA-Gloria Buzău 3-0

Ripensia-ASU Poli 1-1

Sportul Snagov-Turnu-Măgurele 2-3

Pandurii Târgu-Jiu au stat, întrucât Daco-Getica Bucureşti s-a retras din campionat.

*Am folosit numele FC Miercurea Ciuc în loc de FK Csikszereda – şi aşa vom face şi în continuare – întrucât preferăm să folosim denumirea în limba română a echipei de fotbal şi a oraşului din Harghita. Asta pentru că, deocamdată cel puţin, limba maghiară nu este una oficială în România.

sursa foto: CS Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here