Ramona Mănescu, propunerea ALDE la Externe: traseism şi afaceri dubioase de milioane de euro

Date:

Share post:

Cu puţin timp în urmă, conducerea centrală a partidului ALDE, principalul partener de coaliţie al PSD la guvernare, a luat decizia de a o propune pe Ramona Nicole Mănescu în locul lui Teodor Meleşcanu, pentru funcţia de ministru de Externe.

Fostă mare speranţă a PNL, în urmă cu vre0 15-20 de ani, dna Mănescu a trecut în tabăra ALDE acum circa doi ani.

A fost aleasă europarlamentar, în 2007 şi de atunci a fost prezentă neîntrerupt în legislativul european, până în mai anul acesta, când n-a mai candidat.

A fost ministru al Transporturilor în al doilea guvern Victor Ponta (2012-2014), perioadă în care s-a distins nefăcând aproape nimic, dar a arătat de mai multe ori că e total pe lângă domeniu (nu a ştiut, de exemplu, nici măcar câţi km de autostradă avea România).

A fost implicată, alături de soţul ei, Rareş Mănescu, într-o sumedenie de afaceri dubioase, despre care s-au scris în presă tomuri întregi.

„În timpul pe care l-a petrecut în Parlamentul European, Mănescu a fost surprinsă la volanul unui automobil ultra-scump (un Porsche Cayenne – n.r.), pe care nu îl avea trecut în declarația de avere, s-a stabilit într-o vilă în valoare de aproximativ un milion de euro, pe care o numește „a noastră” – nici ea consemnată vreodată în documentele prin care demnitarii își fac publică starea materială; s-a înregimentat în fundații și a înființat firme pe care le-a menționat doar pe sărite în declarațiile de interese”.

Fragmentul de mai sus e citat dintr-un articol publicat de colegii de la Rise Project (www.riseproject.ro), în mai anul acesta.

Tot cei de la Rise Project au mai dezvăluit că „anterior propulsării ei în Parlamentul European, Mănescu a câștigat 4,5 milioane de euro din acapararea – prin „metoda” drepturilor litigioase – mai multor terenuri retrocedate în București”.

Cu acel Porsche Cayenne de mai sus, dna Mănescu a avut ghinion: maşina i-a fost furată de nişte hoţi, lângă Bruxelles, acum vreo 10 ani, fapt care a ajuns inclusiv în presa begiană.

Ramonei Mănescu i s-a furat un Porsche pe care, în acte, nu-l declarase

Aşa s-a aflat că nici somptuoasa vilă în care locuia dna Mănescu, într-o zonă rezidenţială la marginea Bruxellesului, şi nici bolidul de lux pe care i l-au furat lotrii belgieni, nu figurau în declaraţiile ei de avere.

Aşa cum nu figura nici vila din orăşelul Tervuren (cca 12-13 km distanţă de Bruxelles), vândută ulterior, după cum au aflat colegii de la Rise Project.

Pe scurt, dna Mănescu pare mult mai pricepută la afaceri, în general, mai ales la cele în folos propriu, decât la Afaceri Externe.

E posibil să nu treacă prea mult şi să-l regretăm pe moş Meleşcanu, doamne fereşte!

sursa foto: Rise Project, Facebook

1 COMENTARIU

  1. Gașca Parveniților cu diplome de la Academia SRI care N-au altceva in gând decat cum sa Escrocheze statul roman pe care-l căpușează fara sa le ceara socoteala nicio instituție a statului. Pariu ca si Porscheul ei de fapt a fost furat la comanda ? Cind s-a saturat de el, ca sa încaseze asigurarea. Asta e stofa acestor parvenit politici care reprezintă Romania….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular