Comisia Europeană a cerut, recent, autorităţilor române să nu transpună în legislaţie ultimele modificări ale codurilor penale şi de procedură penală, care prevăd numeroase înlesniri pentru infractori şi îngreunează, concomitent, munca organelor de anchetă.

În caz contrar, Comisia Europeană are în vedere o largă paletă de sancţiuni împotriva României, mergând până la sistarea fondurilor nerambursabile, a dreptului de vot în diverse organisme europene, infrigement etc.

Avertismentul sever lansat de conducerea Comisiei Europene (un fel de guvern al Uniunii), la finele săptămânii trecute, prin care României i se cere explicit să nu slăbească lupta anticorupţie, n-a rămas fără răspuns de la „buldogii” de serviciu ai PSD.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu („Mitralieră”), a replicat, pe acelaşi ton de ţâfnă patriotardă adoptat în ultima vreme, că nu e treaba Europei ce legiferează Parlamentul de la Bucureşti.

„Mesajul nostru către toţi ceilalţi care nu vor să asculte aceste chestiuni este ăsta: suntem un stat suveran, independent, politica ne-o facem noi în statul nostru, aşa cum şi-o fac şi Cehia, şi Polonia, şi Ungara, şi alte ţări, şi Italia, şi restul.

Cei din Comisia Europeană sau europarlamentarii care, în afară de a-şi face acum sceneta respectivă, pentru că sunt europarlamentarele, ar trebui să vină să stea la masă şi să asculte ce s-a întâmplat exact în România în aceşti ani de zile… am spus-o de sute de ori, dar se pare că cineva nu vrea să o asculte, se pare că sunt mai interesaţi de ce spun anumiţi români trădători de patrie şi anumite persoane care trimit tot felul de minciuni Comisiei Europene şi nu numai”, a declarat azi deputatul Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here