„Piteștenii pot înlocui experiența așteptării la cozile care se formează la ghișeele de încasare a impozitelor și taxelor locale și pot opta pentru o alternativă mult mai rapidă și eficientă – plata online a impozitelor și a taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale”, informează Primăria Piteşti.

Astfel, cu cardul bancar, se pot efectua plățile necesare, prin internet, fără comision, la adresele www.primariapitesti.ro și www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Astfel, persoanele fizice pot achita impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport la adresa www.ghiseul.ro, la secțiunea „plată cu autentificare“, iar amenzile și alte taxe locale la secțiunea „plată fără autentificare“, la orice oră din zi și din noapte, de acasă sau din oricare colț al lumii, folosind telefonul, laptop-ul sau orice alt dispozitiv conectat la internet.

Trebuie subliniat și un alt avantaj, anume acela că persoanele fizice care au bunuri impozabile și în alte localități, care s-au autentificat pe www.ghiseul.ro, pot achita, fără comision, impozitele pentru bunurile respective, precum și obligațiile datorate către ANAF, dacă unitatea administrativ teritorială respectivă este înrolată în Sistemul Național Electronic de Plată Online (SNEP). Lista instituțiilor înrolate este disponibilă pe www.ghiseul.ro.”, mai informează Primăria Piteşti.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua ! Eu si sotul avem 2 proprietati. Vreau sa platesc online si mi.am facut cont pe ghiseu.ro. Sotului ii apar 2 proprietati si mie nu imi apare proprietatea din Pitesti ca sa platesc online taxa impozit. Am primit instiintare in plic sa platesc taxele de de impozit (in 3 rubrici)cu majorari. Nu stiu sa le cumulez sa stiu valoarea exacta de platit. De ce nu gasesc in contul meu taxa impozit referitoare la proprietatea din PItesti ?
    Cum trebuie sa procedez ca suma ce imi revine pentru taxe sa o gasesc in contul meu ? Si sa platesc online .
    O zi buna !

    Am întrebat prin email, azi, la Primărie, cum puteţi proceda. O să vă transmitem răspunsul la adresa de email indicată de dv.

    Puteţi să sunaţi la Serviciul Constatare, Impunere Persoane Fizice, telefon 0248/707422, sau, alternativ, să cereţi detalii prin email, la adresa scipf@primariapitesti.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here