După ce a izbutit să scape de fostul procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vrea acum capul procurorului general al României, Augustin Lazăr (foto).

Aseară, ministrul Toader a declarat că, în urma evaluării activităţii dlui Lazăr, a decis să declanşeze revocarea acestuia din funcţia de procuror general al României.

Potrivit propriilor afirmaţii, în toţi cei 36 de ani de activitate în Justiţie, dl Augustin Lazăr a fost evaluat mereu cu calificativul „foarte bine”. Asta până aseară.

„Cu doar două zile în urmă, Comisia de la Veneţia transmitea că independenţa procurorilor poate fi afectată de numirea şi eliberarea din funcţie a procurorilor, recomandând examinarea acestor dispoziţii. Raportul de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general…este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrulu Justiţiei, înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia. Raportul prezentat azi (miercuri – n.r.) e modul în care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Ministerului Public ca parte a Justiţiei din România”, a declarat procurorul general Lazăr, la aflarea veştii că ministrul Toader îl vrea plecat din funcţie.

Ca şi în cazul procurorului-şef al DNA, ultimul cuvânt îl va avea preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here