„A fost întocmit un dosar penal pentru fals în declarații, după ce o minoră de 15 ani s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, cu simptome asociate îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 (coronavirus)”, a informat biroul de presă al Prefecturii Argeş.

„Aceasta a declarat inițial că nu a venit din străinătate și că nu are cunoștințe care să fi venit de curând din altă țară.

În urma verificărilor, s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia, din ziua de 10 aprilie”, a mai informat Prefectura.

Precizăm că Suedia este ţara europeană cu cea mai laxă politică de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului. Locuitorii au parte doar de recomandări, nefiindu-le interzis, practic, aproape nimic.

În imaginea alăturată, terasa unei cafenele din cartierul Majorna al oraşului Göteborg. Poza a fost făcută acum trei zile, de un coleg de breaslå suedez (căruia-i mulţumim) şi e elocventă în ceea ce priveşte situaţia din Suedia, din punct de vedere menţionat.

sursa foto: Christer Wigerfelt/revista Alba, Göteborg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here