Curtea Constituţională a României a admis, azi, sesizarea preşedintelui României, dl Klaus Iohannis, cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, prin care se introduce regimul de detenţie la domiciliu, au declarat surse ale Curţii Constituţionale, citate de agenţia de presă Agerpres.

Motivul invocat de magistraţii Curţii Constituţionale – ar fi fost încălcat principiul bicameralismului, statuat în Constituţie – contează mai puţin din punct de vedere cetăţenesc, al interesului general.

Ceea ce contează este că actualul Parlament nu va putea adopta legea în discuţie, decât după eliminarea chestiunilor de neconstituţionalitate.

Asta înseamnă că, până când infractorii cu gulere albe îşi vor putea executa pedepsele cu închisoarea în confortul (adesea, luxul) propriilor locuinţe va mai dura ceva.

Până atunci, pedepsele cu închisoarea se vor executa în penitenciar, atunci când judecătorul nu dispune suspendarea executării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here