Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat o hotărâre, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, după expirarea stării de urgență instituită pe teritoriul României.

Conform hotărârii respective, „se instituie obligativitatea purtării de către cetățeni a măștii de protecție și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoanele aflate în spațiile publice închise, spațiile comerciale și mijloacele de transport în comun”, a informat biroul de presă al Prefecturii.

„Operatorii de transport public, de comun acord cu autoritatea contractantă, vor modifica graficul de circulație precum și numărul de autovehicule de transport puse în trafic în scopul evitării aglomerării acestora și minimizării contactului dintre călători.

Va fi interzis accesul călătorilor care nu folosesc mască de protecție în mijloacele de transport în comun.

Administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul și a căror activitate va fi reluată sau nu a fost suspendată potrivit Ordonanței militare nr.2/21.03.2020, vor proceda la monitorizarea/limitarea accesului persoanelor în spațiile destinate comerțului.

Astfel, vor fi asigurate măsurile de conduită socială și prevenție: evitarea aglomerării, păstrarea distanței de cel putin 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.

Dispozițiile hotărârii își încetează aplicabilitatea la data adoptării altor reglementări în materie la nivel național”, a mai transmis biroul de presă al Prefecturii Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here