Între cei 101 de sportivi, câţi numără delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi-a făcut loc, neaşteptat, şi o pugilistă musceleană, Maria Claudia Nechita (categoria 54-57 kg).

Ea a început boxul la Muscelul Câmpulung, în oraşul său natal, alături de antrenorul Gheorghe Vlad, un cunoscut şlefuitor de talente în ale pugilatului, tehnician din mâinile căruia au ieşit zeci de campioni naţionali şi medaliaţi la competiţii internaţionale.

Să nu uităm că de la secţia de box a CS Muscelul Câmpulung au plecat spre marea performanţă Mircea Fulger, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Los Angeles, din 1984, sau Viorel Ioana, medaliat tot  cu bronz la Campionatele Mondiale din 1982, din Germania.

Câmpulungeanca se află, la propriu, la un pas de a scrie istorie pentru boxul feminin românesc, la un pas de a-și împlini visul pentru care a muncit atât de mult încă de la o vârstă fragedă: e doar la o victorie distanţă de o medalie olimpică.

Nechita, care va împlini 28 de ani peste nici trei săptămâni, a obţinut calificarea la Tokyo la turneul preolimpic de la Paris, acolo unde s-a impus în fața campioanei mondiale din 2018, nemțoaica Ornella Wahner, apoi a dispus de multipla campioană Aycan Guldagi, din Turcia, în meci decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

În prezent, sportiva este antrenată de Adrian Lăcătuș, care și-a exprimat încrederea pe care o are în eleva sa. Succesul său de zilele trecute, în faţa somalezei Ali Ramla Ahme, a reprezentat prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice. Câmpulungeanca s-a impus fără probleme, câștigând cu un scor (5-0) care spune multe despre pregătirea, ambiția și curajul său.

Claudia Nechita, în albastru, a dominat clar meciul cu sportiva din Somalia

În urma acestei victorii, Claudia Nechita s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei sale și urmează să intre în ring împotriva japonezei Irie Sena, mâine, 28 iulie. În cazul unei victorii, Claudia are asigurat bronzul olimpic, dar şi şansa de lupta, în semifinală, pentru a-l transforma în argint sau aur.

Maria Claudia Nechita se luptă pentru visul ei de la o vârstă fragedă, atunci când a debutat la CS Muscel Câmpulung, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vlad, un cunoscut şlefuitor de talente în ale pugilatului.

După o perioadă în care antrenamentele au fost la ordinea zilei, Claudia a fost legitimată la CSA Steaua București. Munca sa a fost valorificată de-a lungul timpului  obținând mai multe victorii la nivel național, pentru ca în cele din urmă să se facă remarcată prin impunerea în fața campioanei mondiale din 2018, nemțoaica Ornella Wahner, în turneul preolimpic de Box de la Paris.

În sferturile de finală a obținut victoria în fața reprezentantei Turciei, Aycan Guldagi, iar acest succes i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

sursa foto: Facebook, COSR/Cristian Nistor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here