PSD voia să reintroducă examene de admitere la liceu şi facultate încă din 2014

Date:

Share post:

Iniţiativa conducerii PNL, de a propune reintroducerea examenelor de admitere la liceu, respectiv la facultate, a stârnit deja vii polemici.

Aceasta în ciuda faptului că iniţiativa nu e una nouă. A mai cerut acest lucru europarlamentarul şi profesorul universitar Cristian Preda, anul trecut.

Chiar PSD, partid care conduce azi ţara, avea aşa ceva în vedere încă din 2013, atunci când premier era dl Victor Ponta.

„Ecaterina Andronescu a declarat pentru Gândul că modificarea legii îşi va produce efectele începând din 2014, când toate facultăţile, de stat sau private, va trebui să reintroducă examenul de admitere pentru facultate. Potrivit senatorului PSD (Andronescu – n.r.), premierul Ponta nu s-a împotrivit unei asemenea propuneri, toţi cei din conducerea PSD fiind de acord cu reintroducerea acestui sistem de admitere pentru bacalaureat. Şi vicepremierul Liviu Dragnea s-a pronunţat pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu şi bacalaureat”, notau colegii de la site-ul Gândul în iulie 2013.

Toată lumea a fost de acord, dar măsura n-a fost niciodată pusă în practică. Cu consecinţele care acum se văd cu ochiul liber, chiar printre liderii şi miniştrii PSD, care, cu toată bunăvoinţa, dar numai de prea multă ştiinţă de carte nu pot fi bănuiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular