PSD, victorie clară în judeţul Argeş. PNL şi USR, la mare distanţă, AUR, scor fabulos

Date:

Share post:

După numărarea a aproximativ 95-96% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de ieri, în judeţul Argeş PSD a obţinut o victorie categorică.

Cifrele vorbesc de la sine. Rezultatele la Senat:

PSD: 44%

PNL: 18,7%

USR-PLUS: 14,43%

AUR: 7,9%

UDMR: 0,2%

Pro România: 5,2%

PMP: 4,62%

Nici la Camera Deputaţilor lucrurile nu stau mult diferit:

PSD: 43,5%

PNL: 18,1%

USR-PLUS: 14,3%

AUR: 6,88%

UDMR: 0,18%

Pro România: 5,12%

PMP: 4,42%

La nivel naţional, cu aproximaţie, la cele două camere ale Parlamentului, după numărarea a circa 95% dintre voturi, PSD are în jur de 29%, PNL 25%, alianţa USR-PLUS 15%, iar AUR undeva în jur de 9%.

Marile perdante sunt partidele Pro România şi Mişcarea Populară, care au colectat cu puţin sub 5% dintre voturi şi aproape că au ratat intrarea în Parlament.

Partea bună e că televiziunile zise de „ştiri” ne vor scuti, patru ani de aici încolo, de zbenguiala „iresponsabilului vesel” (apud Andrei Pleşu) Victor Ponta pe ecrane, la orice oră din zi şi din noapte.

Marea surpriză a alegerilor, şi la nivel de ţară, şi la nivel de judeţ, o reprezintă partidul Alianţa pentru Unirea Românilor AUR, condus de unionistul George Simion (foto sus) şi de fostul jurnalist Claudiu Târziu.

AUR e cotat în jurul a 9%, ceea ce, pentru un partid abia înfiinţat, e un scor senzaţional.

Notă – Cifrele de mai sus sunt aproximative pentru că n umărarea voturilor continuă şi apar constant modificări. Însă, în linii mari, realitatea e cea reflectată de aceste cifre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular