PSD şi ALDE au decis să se facă de râs separat la prezidenţiale

0
130

Zilele trecute, am consemnat faptul că preşedintele Senatului şi al partidului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a hotărât să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Aceasta pentru că, zicea dl Tăriceanu, electoratul „liberal” al ALDE îl obligă să îşi depună candidatura.

Anunţul dlui Tăriceanu a fost interpretat de multă lume ca fiind o forţare a aliaţilor ALDE – e vorba de PSD – să accepte să-i susţină candidatura la funcţia supremă în stat.

PSD, însă, dă semnale clare că nici vorbă să susţină candidatura liderului ALDE, preferând, aşa cum e firesc pentru un partid mare, să meargă pe varianta unui candidat propriu.

Călin Popescu Tăriceanu are toate motivele să arboreze o mină mofluză

Numele acestuia n-a fost, încă, stabilit clar. Se ştie doar că doritori ar fi, în afară de prim-ministrul Viorica Dăncilă (foto), senatorii Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu, deputatul Liviu Pleşoianu….şi poate şi alţii.

Oricare va fi fiind, însă, candidatul PSD la prezidenţiale, şansele acestuia/acesteia par reduse, în competiţie cu preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis, care a anunţat mai demult că va candida pentru încă un mandat.

Cât despre ALDE, acest partiduţ rămâne să se facă de râs de unul singur la prezidenţiale, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele alegeri europarlamentare, când a obţinut doar puţin peste 4% din sufragii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here