PSD nu l-a mai desemnat candidat la Primăria Cocu pe actualul primar Gheorghe Țucă, acuzat de corupție. În locul său va candida George Marghiolu

Date:

Share post:

Gheorghe Țucă, actualul primar al comunei Cocu, nu va mai fi candidatul PSD la Primărie, a decis conducerea PSD Argeș.

Gheorghe Ţucă este membru PSD de la începutul anilor 2000 şi deţine funcţia de primar al comunei Cocu din 2004, fiind la al cincilea mandat consecutiv. Acesta va fi și ultimul, pentru că organizația județeană a PSD a decis ca Gheorghe Țucă să nu mai candideze la un nou mandat, din partea partidului.

”În primul meu mandat (ca președinte al PSD Argeș – n.r.) am dat credit primarilor în funcție. Acum tragem linie și am decis ca cei care nu au performat, cei de care cetățenii sunt nemulțumiți, să nu mai candideze din partea PSD”, a conchis șeful PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Gheorghe Țucă, primarul din Cocu

Dumnealui a și explicat (câteva dintre) motivele pentru care primarul Gheorghe Țucă nu va mai fi candidatul PSD la Primăria Cocu: ”Între 2012 și 2015, pentru comuna Cocu s-au alocat (de la bugetul CJ Argeș – n.r.) aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Știți pe ce au fost cheltuiți banii? Pe pietruiri de drumuri!

Știți cât costa kilometrul de drum asfaltat în acea perioadă? 500 de milioane de lei vechi! Vă imaginați cât se putea asfalta, da? (40 km – n.r.) În perioada 2016-2023, în fiecare an, comuna Cocu a primit sume cuprinse între 3 miliarde și 7,5 miliarde de lei.

Bani tocați degeaba de fostul primar

De fiecare dată când l-am întrebat cum a cheltuit acești bani, actualul, viitor fost primar (Gheorghe Țucă – n.r.) mi-a transmis că a avut cheltuieli, proiecte… Oamenii de aici se plâng tocmai de lipsa de proiecte. De lipsa asfaltului! Nu noi suntem cei care trebuie să răspundem la aceste nemulțumiri! Noi ne-am făcut treaba și am decis să nu îl mai susținem”, a declarat Ion Mînzînă.

CITIȚI ȘI: Gheorghe Ţucă, primarul PSD al comunei Cocu, acuzat de delapidare şi luat pe sus de poliţişti

În locul lui Gheorghe Țucă, PSD Argeș l-a desemnat candidat la Primărie pe tânărul George Marghiolu. Acesta e căsătorit și tată a doi copii.

George Marghiolu, primul din stânga

În vara anului trecut, actualul primar, Gheorghe Țucă, a fost audiat de Poliție, într-un dosar de delapidare. Anchetatorii au percheziţionat Primăria comunei, dar şi domiciliul primarului.

Acesta este acuzat că, în calitate de primar, ar fi plătit suma de 100.000 de lei către două firme de consultanţă din Piteşti, dar că această „consultanţă” oferită ar fi fost una pur fictivă. Dosarul încă este în lucru.

surse foto: Consiliul Județean Argeș, PSD Argeș, Facebook/George Marghiolu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...

Eveniment cultural: Un cetățean de onoare-al Piteștiului

  Nimeni altu` decât medicu` veterinar Sergiu-George Rizescu. Nonagenar...

Lufthansa offers round trip flights from Romania to Germany starting at 98 euros

Lufthansa, the flag carrier of Germany, together with its...