PSD Argeş s-a grăbit să-l dea afară din partid pe primarul din Mioveni, Ion Georgescu

Date:

Share post:

PSD Argeş a decis aseară târziu (după ora 22) să-l excludă din partid pe primarul Ion Georgescu, care e şi prim-vicepreşedinte al partidului, prins în flagrant când restituia o şpagă pentru că n-a putut să se ţină de cuvânt.

„Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.

PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, a transmis aseară PSD Argeş, printr-un comunicat de presă.

Faptul ni se pare un pic ciudat. În primul rând, din cauza grabei cu care conducerea PSD Argeş l-a exclus din partid pe unul dintre greii organizaţiei. Nici nu se încheiaseră bine percheziţiile de la locuinţa primarului şi acesta era deja dat afară.

În al doilea rând, e vorba de prezumţia de nevinovăţie, despre care se face vorbire inclusiv în comunicatul de presă al DNA: „… efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație (sublinierea ne aparţine – n.r.), să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

La fel a procedat PSD şi cu deputatul de Argeş Aurel Bălăşoiu, acuzat de viol şi act sexual cu un minor, dar al cărui dosar penal a fost clasat pe motiv că „fapta nu există”. Poate că o suspendare din partid (urmată, fireşte, de excludere, după pronunţarea unei sentinţe definitive care să confirme vinovăţia primarului Ion Georgescu) ar fi fost o decizia corectă.

La PSD Argeş, însă, a fost, pare-se, vremea unor răfuieli la ceas de seară.

sursa foto: Facebook/PSD Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...