Comitetul Executiv, forul colectiv de conducere al PSD, a decis ieri, în unanimitate, ca Guvernul să modifice prin ordonanță de urgență Codurile penale.

Anunţul a fost făcut la posturile TV de prim-ministrul Viorica Dăncilă. Ulterior, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au confirmat anunţul făcut de dna Dăncilă.

Prin această ordonanţă de urgenţă vor deveni literă de lege doar acele prevederi care nu au fost declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională.

„Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost cu mult depăşit”, a încercat prim-ministrul Dăncilă să justifice graba Puterii de a amnistia şi de a graţia.

Opinia publică vede în această iniţiativă doar o manieră legală de a-i scăpa pe unii dintre liderii Coaliţiei de la Putere, în speţă pe domnii Liviu Dragnea (foto) şi Călin Popescu-Tăriceanu, de gravele probleme pe care aceştia le au cu legea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here