Proteste nocturne la Piteşti şi în alte oraşe din ţară, împotriva noilor restricţii anti-Covid

Date:

Share post:

La Piteşti şi în mai multe oraşe din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Ploieşti, Craiova etc) au avut loc, în această noapte, o serie de proteste de stradă împotriva noilor măsuri de protecţie împotriva pandemiei de Covid-19, introduse de duminică, de către autorităţi.

La Piteşti, coloane de maşini s-au format în miez de noapte, în parcarea magazinului Carrefour de la ieşirea din oraş spre autostrada spre Bucureşti.

Protestatarii au pornit înspre centrul oraşului, circulând cu viteză redusă şi claxonând aproape continuu.

Bulevardul Republicii din Piteşti, teatru al protestelor

Oamenii şi-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de restricţiile suplimentare introduse de Guvern, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Cel mai înjurat a fost, cum era şi de aşteptat, secretarul de stat în Ministerul de Interne, dr Raed Arafat, perceput ca principal inamic al „libertăţii noastre”.

Un dispozitiv de forţe de ordine a blocat coloana de protestatari în apropiere de centrul oraşului, în intersecţia de lângă fosta Electrica/Conel. La ora redactării acestor rânduri, oamenii legii poartă negocieri cu protestatarii, pentru a-i convinge să se conformeze dispoziţiilor legale.

Şi în zona ultracentrală a oraşului, unii şoferi au circulat intenţionat, în semn de protest, cu viteză foarte redusă, pe bulevardul Republicii, dinspre Gară către strada Negru Vodă.

Au fost, de asemenea, folosite claxoanele, semn că lumea s-a săturat de restricţii, şi la Piteşti. Noi proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare, pentru mâine seară, începând cu ora 18.

Poliţia a oprit coloanele de protestatari lângă sediul Finanţelor Publice

Puţin după miezul nopţii, Poliţia oprise coloanele de protestatari în apropiere de parcarea de lângă sediul Finanţelor Publice, lângă casa Cărţii.

Ştire în curs de actualizare.

Exemplu de lozincă scandată de protestatari: „Ni s-a luat de masca voastră, libertatea e a noastră!”

Actualizare – Printre lozincile scandate de participanţi s-au numărat: „Libertate, libertate!” şi „Ni s-a luat de masca voastră, libertatea e a noastră!”

Protestul s-a dizolvat de la sine după aproximativ două ore, dar e de aşteptat ca şi în această seară să se organizeze unul similar.

sursa foto: Facebook, Bogdan Dumitru

Vizite2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...