După modelul precedentelor două seri, şi în această seară, parcă la concurenţă cu meciul de fotbal dintre România şi Germania, din cadrul turneului final al Euro 2021 pentru echipe de tineret, la Piteşti au continuat protestele împotriva…

… în principal, împotriva restricţiilor introduse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Dar nu numai.

Întreaga clasă politică a fost luată la refec de protestatari. Preşedintele Iohannis a fost luat la întrebări şi el: „De unde ai, bă, atâta avere şi atâtea case, din meditaţii? Hai sictir!”

Iniţial, a fost puţină lume. Apoi protestul s-a mai animat

La fel, administraţia PSD a Piteştiului, căreia i s-au reproşat cheltuielile exorbitante făcute în mod aiurea, dându-se exemplul superWC-ului public care a costat circa 400.000 de euro.

„Cu ăia 400.000 de euro puteau susţine mai bine economia locală”, atunat de la portavoce un manifestant, căreia i s-a raliat imediat mulţimea: „Hoţii, hoţii!”

„Aţi umplut oraşul cu pavele, aţi aruncat cu banii noştri pe toate prostiile, jepaţilor!”

„Ajunge cu restricţiile, ajunge cu prostia: Vrem să muncim, vrem să trăim…ce habar aveţi voi, politicienii? Voi trăiţi în lumea voastră, de noi nu vă pasă!”, a spus un alt vorbitor.

Au fost înjurate şi apostrofate, de-a valma, toate partidele politice, de la PSD până la USR, ca să nu se supere, probabil, nimeni.

De data aceasta, conaţionalii de origine maghiară au fost uitaţi. Din jenă, probabil, pentru episodul urât de aseară.

Au participat, după estimările noastre, cel puţin 1.000 de persoane

A fost, în schimb, luat în colimator secretarul de stat dr Raed Arafat: „Arafat, nu avem, mă, nimic cu religia ta, nu avem nicio problemă, nicio treabă cu tradiţiile şi obiceiurile tale. Băi, dar nu ne faci tu legea nouă, că aşa cum ai fost pus acolo (la Ministerul de Interne – n.r.) aşa te dăm jos!”

S-a mai scandat „Arafat, dă-ţi demisia!” şi „Arafat, nu uita, România nu te vrea!”

Protestele, la care au participat, până la final, în jur de 1.000 de persoane, după estimările noastre, s-au încheiat fără incidente.

Daniel Racoveanu, lider ad-hoc al protestului de aseară, a influenţat în bine comportamentul participanţilor

Am remarcat, de asemenea, că spre deosebire de ieri, când aproape nimeni nu purtase mască de protecţie, azi mai mulţi participanţi au protestat purtând mască şi respectând distanţa între persoane.

Lucruri datorate, pe de o parte, simţului civic al manifestanţilor, şi pe de altă parte liderului ad-hoc al protestelor, un mic întreprinzător pe nume Daniel Racoveanu.

sursa foto: Bogdan Dumitru, capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here