Protest în faţa Prefecturii din Piteşti, împotriva restricţiilor anti-Covid. „Gata cu prosteala!”

Date:

Share post:

În jur de 100, 100 şi ceva de piteşteni au răspuns azi apelului la protest în faţa Prefecturii Argeş, lansat azi de partidul AUR, care a iniţiat astfel de mişcări de protest în faţa tuturor prefecturilor din ţară.

La această oră, un astfel de protest are loc în Piaţa Vasile Milea din centrul Piteştiului, chiar în faţa clădirii care adăposteşte şi Consiliul Judeţean Argeş, şi Prefectura judeţului.

Protestele sunt îndreptate împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, adoptate recent de Guvern şi care au intrat în vigoarede duminică.

„Vreau să încetăm odată cu prosteala şi să purtăm o discuţie, pentru că nu se mai poate aşa. S-a ajuns prea departe cu prosteala, s-a ajuns prea departe cu restricţiile… Am uitat pentru ce s-a ieşit în ’89 în stradă… Dreptul ţi se ia uşor, uşor, cu linguriţa. O linguriţă care face din ce în ce mai mică…

Destui piteşteni au ajuns la capătul răbdării cu restricţiile anti-Covid

… Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel… Domnii ăştia (guvernanţii – n.r.) au învăţat matematica cu femeia de serviciu… De unde ştiu ei că weekend-ul ăsta vom trece de 4 la mie? (rata de infectare în Piteşti – n.r.).

Io cred că, pentru a ieşi din criză, trebuie să le cerem numerele la loto. Ni le dau, ce ziceţi”, a spus un piteştean pe nume Daniel Racoveanu, unul dintre protestatarii de azi.

Aproape niciunul dintre aceştia nu purta mască de protecţie, iar despre distanţare între persoane… nici pomeneală.

Ştire în curs de actualizare.

Jandarmii veghează ca protestele să nu degenereze în acte antisociale

Actualizare, ora 19,30 – Între timp, în Piaţa Vasile Milea au mai venit şi alţi cetăţeni. Estimăm că numărul celor care protestează a ajuns la aproximativ 250-300, poate chiar mai mulţi.

Efective ale Jandarmeriei se asigură că protestul se desfăşoară paşnic, civilizat, fără manifestări antisociale.

Unele dintre scandări au fost chiar amuzante: „Afară, afară, cu viruşii din ţară!”. Altele, venite din zona fotbalului: „Vrem pe stadioane!”

Oricum, a răzbătut de peste tot oboseala oamenilor în a continua să respecte restricţiile impuse de autorităţi, lehamite din partea unora, resemnare din a altora, revoltă mocnită, din partea majorităţii celor prezenţi la protest.

Actualizare, ora 20,15 – Chiar dacă protestul de azi, de la Piteşti, ca şi protestele din alte oraşe din ţară, au fost iniţiate de partidul AUR, cei prezenţi la manifestaţia de la Piteşti nu par să aparţină, majoritar, electoratului tipic al acestui partid.

Nouă ni s-a părut că acest protest e unul transpartinic, din punct de vedere al participanţilor.

„De ce ne închid magazinele la ora 18? Unii mai şi muncim, unii o facem şi peste program, nu suntem toţi bugetari de lux. ca să plecăm la ora 15 de la serviciu.

Ce rezolvă Arafat, dacă închide magazinele la şase seara? Mă pune pe mine şi pe alţii să ne înghesuim în ele la ora 4 sau 5 sau când apuc să plec de la serviciu”, a spus o femeie, vizibil revoltată de unele restricţii impuse de Guvern.

Actualizare, ora 20,50 – Numărul celor care protestează creşte de la un minut la altul. În centrul Piteştiului sunt la această oră cel puţin 500 de manifestanţi, după estimările noastre.

Sunetele zecilor de vuvuzele a devenit de-a dreptul asurzitor. Portul măştii de protecţie e în continuare ignorat de majoritate. La fel şi distanţarea între persoane, pe care nu o mai respectă nimeni de ore bune.

Se scandează că năduf „Jos Guvernul!”, „Luptăm, luptăm şi câştigăm!”, „Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!” şi „Libertate, libertate!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...