Protest în faţa Prefecturii din Piteşti, împotriva restricţiilor anti-Covid. „Gata cu prosteala!”

Date:

Share post:

În jur de 100, 100 şi ceva de piteşteni au răspuns azi apelului la protest în faţa Prefecturii Argeş, lansat azi de partidul AUR, care a iniţiat astfel de mişcări de protest în faţa tuturor prefecturilor din ţară.

La această oră, un astfel de protest are loc în Piaţa Vasile Milea din centrul Piteştiului, chiar în faţa clădirii care adăposteşte şi Consiliul Judeţean Argeş, şi Prefectura judeţului.

Protestele sunt îndreptate împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, adoptate recent de Guvern şi care au intrat în vigoarede duminică.

„Vreau să încetăm odată cu prosteala şi să purtăm o discuţie, pentru că nu se mai poate aşa. S-a ajuns prea departe cu prosteala, s-a ajuns prea departe cu restricţiile… Am uitat pentru ce s-a ieşit în ’89 în stradă… Dreptul ţi se ia uşor, uşor, cu linguriţa. O linguriţă care face din ce în ce mai mică…

Destui piteşteni au ajuns la capătul răbdării cu restricţiile anti-Covid

… Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel… Domnii ăştia (guvernanţii – n.r.) au învăţat matematica cu femeia de serviciu… De unde ştiu ei că weekend-ul ăsta vom trece de 4 la mie? (rata de infectare în Piteşti – n.r.).

Io cred că, pentru a ieşi din criză, trebuie să le cerem numerele la loto. Ni le dau, ce ziceţi”, a spus un piteştean pe nume Daniel Racoveanu, unul dintre protestatarii de azi.

Aproape niciunul dintre aceştia nu purta mască de protecţie, iar despre distanţare între persoane… nici pomeneală.

Ştire în curs de actualizare.

Jandarmii veghează ca protestele să nu degenereze în acte antisociale

Actualizare, ora 19,30 – Între timp, în Piaţa Vasile Milea au mai venit şi alţi cetăţeni. Estimăm că numărul celor care protestează a ajuns la aproximativ 250-300, poate chiar mai mulţi.

Efective ale Jandarmeriei se asigură că protestul se desfăşoară paşnic, civilizat, fără manifestări antisociale.

Unele dintre scandări au fost chiar amuzante: „Afară, afară, cu viruşii din ţară!”. Altele, venite din zona fotbalului: „Vrem pe stadioane!”

Oricum, a răzbătut de peste tot oboseala oamenilor în a continua să respecte restricţiile impuse de autorităţi, lehamite din partea unora, resemnare din a altora, revoltă mocnită, din partea majorităţii celor prezenţi la protest.

Actualizare, ora 20,15 – Chiar dacă protestul de azi, de la Piteşti, ca şi protestele din alte oraşe din ţară, au fost iniţiate de partidul AUR, cei prezenţi la manifestaţia de la Piteşti nu par să aparţină, majoritar, electoratului tipic al acestui partid.

Nouă ni s-a părut că acest protest e unul transpartinic, din punct de vedere al participanţilor.

„De ce ne închid magazinele la ora 18? Unii mai şi muncim, unii o facem şi peste program, nu suntem toţi bugetari de lux. ca să plecăm la ora 15 de la serviciu.

Ce rezolvă Arafat, dacă închide magazinele la şase seara? Mă pune pe mine şi pe alţii să ne înghesuim în ele la ora 4 sau 5 sau când apuc să plec de la serviciu”, a spus o femeie, vizibil revoltată de unele restricţii impuse de Guvern.

Actualizare, ora 20,50 – Numărul celor care protestează creşte de la un minut la altul. În centrul Piteştiului sunt la această oră cel puţin 500 de manifestanţi, după estimările noastre.

Sunetele zecilor de vuvuzele a devenit de-a dreptul asurzitor. Portul măştii de protecţie e în continuare ignorat de majoritate. La fel şi distanţarea între persoane, pe care nu o mai respectă nimeni de ore bune.

Se scandează că năduf „Jos Guvernul!”, „Luptăm, luptăm şi câştigăm!”, „Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!” şi „Libertate, libertate!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...