Câteva zeci de mici producători agricoli argeşeni s-au strâns, în această dimineaţă, în faţa clădirii (Casa Albă) care adăposteşte Prefectura şi Consiliul Judeţean Argeş, pentru a protesta împotriva închiderii pieţelor.

Micii agricultori protestează împotriva măsurii luate de Guvernul Ludovic Orban, de a închide pieţele agro-alimentare situate în spaţii închise, ca parte a unor măsuri restrictive de diminuare a răspândirii pandemiei de Covid-19.

Oamenilor le e foarte greu să înţeleagă de ce supermarketurile pot continua să funcţioneze, în spaţii la fel de închise, dar pieţele unde-şi valorifică ei produsele, nu pot.

E o situaţie ambiguă, dar pe care oficiali guvernamentali încearcă să o remedieze, asigurând oamenilor spaţii adecvate unde să-şi poată valorifica producţia agricolă.

Deocamdată, însă, micilor producători agricoli, din Argeş şi din alte judeţe ale ţării, încă nu li s-au asigurat astfel de condiţii. Aşa că, momentan, rămân deschise doar pieţele în aer liber.

Actualizare – În urma unei şedinţe a prefectului de Argeş, Emanuel Soare, cu primarii în ale căror localităţi există deschise pieţe, au fost deja creionate primele măsuri pentru a-i ajuta pe mici producători agricoli.

Puteţi citi care sunt aceste măsuri accesând link-ul de mai jos:

Prefectura, soluţii alternative pentru micii producători agricoli, afectaţi de închiderea pieţelor

sursa foto: captură video/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here