„”Ieri (alaltăieri – n.r.), în fața Curții de Apel București a avut loc un protest organizat de supraviețuitori ai incendiului de la Colectiv și rude ale victimelor tragediei din octombrie 2015, împreună cu organizația Geeks for Democracy pentru a le cere magistraților să le facă dreptate”, scrie colegul Dragoş Ghimpe într-un articol publicat pe platforma PressHub.

„Protestul a avut loc în contextul în care se împlinesc 5 ani și jumătate de la incendiu și nici până acum nu au fost finalizate procesele din instanță. Organizatorii au adus 65 de tablouri ce conțineau portretele victimelor de la Colectiv, pe care le-au pus în fața Palatului de Justiție”, se mai menţionează în articolul citat.

Morţii de la Colectiv aşteptă ca Justiţia să se îndure să le facă Dreptate

„De 5 ani și aproape 6 luni, noi, supraviețuitorii, familiile noastre și familiile celor care au pierit în urma incendiului – prietenii noștri dragi – așteptăm ca Justiția din România să facă dreptate.

„În schimb, după 5 ani și jumătate de chinuri felurite, atât fizice, cât și sufletești, aflăm din documentele emise după termenele apelului, că se ia în mod serios în considerare schimbarea încadrării juridice a infracțiunilor inculpaților, lucru care, dacă s-ar înfăptui, ar putea duce la absolvirea acestora de o parte din vină și la „îndulcirea” până la derizoriu a pedepselor acordate”, au transmis protestatarii, printr-o scrisoare deschisă.

În toamna anului trecut, la împlinirea a cinci ani de la tragedie de la clubul Colectiv din Capitală, scriam şi noi că Justiţia cea extraordinar de bine plătită pare a dormi în continuare.

Nu s-a schimbat nimic de atunci. Aşa că e de datoria noastră să reamintim mereu procurorilor şi judecătorilor că dacă Dreptate pentru victimele de la Colectiv nu e, nimic nu e.

Paşti fericite, Justiţie Română!

Articolul din care am citat poate fi lecturat dând click mai jos:

sursa foto: Presshub/Marian Rădună

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here