Câteva zeci de poliţişti, membri ai sindicatului Europol, au protestat, azi, la Bucureşti, în sprijinul colegilor lor, cei doi agenţi de Poliţie arestaţi, la Piteşti, în urma uciderii unui bărbat de 63 de ani, pe terasa unui local din apropierea Autogării Sud.

Protestul a avut loc în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Agenţii, Daniel Petruţ Drăghici şi Ilie Nicolae Florea, au primit alaltăieri mandate de arestare de la un judecător, acuzaţi fiind de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă şi de lovituri cauzatoare de moarte.

Cei doi vor sta astfel în arest până în ziua de 18 mai anul curent.

Colegii celor doi poliţişti arestaţi la Piteşti au protestat azi, reclamând faptul că s-a ajuns la tragedia respectivă din cauza faptului că pregătirea poliţiştilor se face, în ultimul timp, mai mult pe hârtie decât practic.

„Nu mai vrem să acceptăm ca pregătirea să fie realizată doar pe hârtie, prin bifarea unor tabele care nu corespund realităţii… În peste 99% din cazuri polițiștilor nu li se alocă cele 6 ore pe săptămână de pregătire fizică, nici cele două ore pe săptămână de pregătire profesională și nu beneficiază de pregătire tactică de specialitate”, a declarat unul dintre protestatari televiziunilor prezente la locul protestului.

Potrivit colegilor celor doi agenţi de Poliţie din Piteşti, pregătirea poliţiştilor nu se mai poate face corect din cauza prea multelor ore suplimentare pe care aceştia le fac, în contextul pandemiei.

Iar lipsa de pregătire poate duce la tragedii precum cea de la Piteşti, consideră poliţiştii afiliaţi sindicatului Europol.

sursa foto: Facebook/Sindicatul Europol, captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here