„Circa 30 de salariaţi ai firmei italiene Tirrena Scavi, care lucrează pe tronsonul I al drumului expres Craiova-Piteşti, au protestat astăzi pe locul unde este organizat santierul de lucru.

Oamenii acuză că nu şi-au primit salariile din luna decembrie” a anului trecut, a informat publicaţia doljeană Gazeta de Sud.

Muncitorii neplătiţi de firma italiană lucrează la tronsonul care urmează să lege Craiova de Balş, segment de drum la care lucrările au început (e drept, mai mult teoretic decât practic), în a doua decadă a lunii mai anul trecut.

Dincolo de problemele salariale grave, mai e şi un alt aspect îngrijorător pe şantierul în cauză.

„Angajaţii de la Tirrena Scavi acuză… că stau îngrămădiţi în containere mici, în condiţiile în care este stare de urgenţă, cauzată de coronavirus”, mai notează cei de la Gazeta de Sud.

Compania italiană Tirrena Scavi e unul dintre constructorii care „muncesc” pe mai multe loturi de autostrăzi ale ţării, dar care au probleme aproape peste tot.

Două exemple în acest sens: podul peste Someş, de pe bucăţica de autostradă Gilău-Nădăşelu (judeţul Cluj), parte a autostrăzii Transilvania, respectiv lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda.

sursa foto: captură video www.gds.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here