Protecția mașinii tale de intemperii – mai importantă ca oricând în zilele noastre 

Date:

Share post:

Indiferent de climatul în care locuiești sau de zonele în care te deplasezi frecvent cu mașina, aceasta riscă să fie deteriorată de elementele naturii în orice moment.

Fie că se ivește brusc o furtună cu grindină, fie că au loc căderi de corpuri în urma unui vânt puternic, trebuie să iei măsuri de protecție suplimentare pentru a-ți păstra vehiculul în siguranță. Fără îndoială, ai investit foarte mult în mașina ta, de aceea este timpul să te gândești și la măsurile de protecție împotriva intemperiilor naturii. 

Iată ce trebuie să faci pentru a asigura longevitatea și siguranța celui mai de preț bun al tău 

Vremea poate avea un impact negativ asupra vehiculului tău în orice moment, de aceea este important să ai grijă zilnic de acesta și să îl protejezi cât mai mult posibil.

Bineînțeles, pentru ca nu întotdeauna poți să previi, cea mai eficientă metodă de a fi acoperit financiar în cazul în care un eveniment neplăcut are loc este o asigurare auto.

Dacă vrei să beneficiezi de protecție suplimentară, vezi aici asigurarea CASCO pentru mașină de la Allianz-Țiriac Unit, care îți oferă o mulțime de avantaje. 

Descoperă în continuare și câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să eviți neplăcerile care pot fi provocate de intemperii: 

Parchează mașina la umbră

Un sfat simplu, dar extrem de eficient, este să ferești autoturismul de lumina directă a soarelui, care poate provoca o mulțime de daune, mai ales atunci când expunerea se face pe timp îndelungat.

La exterior, lumina soarelui poate face ca vopseaua mașinii să se decoloreze, în timp ce la interior acest fenomen poate afecta tapițeria de pe scaune. Eventual, atunci când nu poți evita expunerea la soare, este bine să folosești un dispozitiv de protecție solară pentru parbriz.

Ține cont de avertizările meteorologice

Indiferent că ai de parcurs un drum mai scurt sau mai lung, este bine să fii atent întotdeauna la buletinul meteo care îți poate oferi avertizări cu privire la furtuni, ploi torențiale cu grindină sau alte fenomene meteorologice neplăcute.

În astfel de cazuri, este bine să eviți deplasările sau, dacă acest lucru nu este posibil, să te adăpostești undeva până când vremea revine la normal. 

Parchează într-un garaj 

Pentru momentele în care nu utilizezi mașina, poți apela la o husă sau, dacă ai posibilitatea, poți parca autoturismul într-un garaj.

De asemenea, și atunci când ești în deplasare în diverse locuri ia în considerare parcarea autoturismului în locuri special amenajate, de preferat acoperite, pentru a oferi o protecție adecvată mașinii tale.  

Așadar, vremea de afară este imprevizibilă și poate fi de multe ori un pericol pentru mașina ta. Deși nu ai cum să previi sau să scapi de elementele atmosferice, există aceste măsuri pe care le poți lua și care te vor ajuta să reduci la minimum daunele aduse autoturismului.

De asemenea, chiar dacă este opțională, încheierea unei asigurări CASCO este importantă deoarece te va ajuta să repari diverse daune produse mașinii tale în urma unui eveniment precum furtună, grindină, căderi de corpuri sau ploi torențiale. 

sursa foto: pexels.com/Kat Smith

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...