Prostie cu carul: un candidat la o funcţie în Ministerul Agriculturii a picat examenul, deşi primise subiectele dinainte. Ministrul Adrian Chesnoiu, la DNA

Date:

Share post:

Mulţi dintre candidaţii, cu pile, evident, la înalte funcţii în stat, sunt nu doar hoţi, ci şi proşti grămadă. Incapabili să promoveze un examen, chiar şi în condiţiile în care li se furnizează dinainte subiectele de concurs.

Exact asta s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii, condus de Adrian Chesnoiu (PSD).

Redăm mai jos un fragment din comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA):

„… procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru (Adrian Chesnoiu, potrivit surselor PressHub – n.r., pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni),

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător„, se menţionează în comunicatul de presă al DNA.

Prin urmare, DNA a cerut, azi, ridicarea imunității parlamentare a deputatului-ministru Adrian Chesnoiu, pentru a-l putea cerceta penal pentru faptele care i se impută.

Adrian Chesnoiu are 40 de ani, e din Caracal şi e de meserie… poliţist. C-aşa-i la noi, poliţiştii conduc Agricultura şi agronomii Poliţia.

Pentru ca ridicolul situaţiei să fie complet, ca ofiţer de Poliţie, dl Chesnoiu s-a ocupat, potrivit propriului CV, cu „investigarea fraudelor, afaceri europene şi anticorupţie”. Şi mai are la activ şi un masterat în investigarea fraudelor.

Actualizare – La câteva ore după ce-a aflat că e în vizorul DNA, ministrul-poliţist de la Agricultură a anunţat că demisionează din funcţia de ministru (nu şi din Parlament, normal) şi „se autosuspendă” din PSD.

sursa foto: Facebook/Adrian Chesnoiu

Vizite68

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...