Multele „transferuri” de la PSD la PNL au şocat, la început, opinia publică şi însuşi bazinul electoral liberal. Cu timpul, însă, migrarea de aleşi de la toate nivelurile, dinspre PSD spre PNL, a devenit fapt banal.

Mai rar, dar s-au întâmplat şi „schimburi de prizonieri” (cum le numeau colegii de la ziaristii.com) în sens invers.

Cel mai cunoscut exemplu, la Piteşti, e cel al viceprimarului Sorin Apostoliceanu, social-democrat convins până acum câteva săptămâni, liberal din naştere de atunci încoace.

Exemplu: citiţi, mai jos, ce poziţie avea organizaţia PNL Piteşti în luna martie:

Din martie până în iulie, principiile s-au dus pe apa Sâmbetei (în fine, a Argeşului), după cum bine se ştie.

Fapt care, alături de altele asemenea, petrecute peste tot prin ţară, l-a determinat pe Andrei Caramitru să propună celor două partide, PSD şi PNL, să fuzioneze.

Altfel spus, să finalizeze proiectul fostei USL, în care „stânga” pesedistă şi-a dat mână cu „dreapta” penelistă. De ce am pus stânga şi dreapta între ghilimele, în fraza precedentă, e limpede.

Redăm mai jos propunerile analistului economic Andrei Caramitru.

„E prea mare chinul asta cu transferuri și circ și balet cu sincope între PSD și PNL. Eu propun ceva cinstit și clar:

– PSD și PNL sa fuzioneze și gata. Sa îl ia acolo și pe Ponta dacă vor e ok. Și PMP-ul sa intre acolo e ok
– cei din gașca Dragnea și pro rusă sa fie dați afara (Ciolacu ar fi fericit). Sa facă un nou partid cu ce a mai rămas din ALDE și cu partidul lui Voiculescu. Un nou PRM
– cei din gașca reformista din PNL sa fie și ei dați afara și sa meargă in USRPLUS. Ar fi bine și pentru ei și pentru USRPLUS ca au nevoie de oameni mai experimentați și mai maturi acolo. Măcar scăpăm de câțiva habarniști și de controlul excesiv al lui Barna și Cioloș care duce la stagnare internă.

Și așa avem, domn’e, clar de ales și e ok așa, e ceva de bun simț, care ar reprezenta curentele din societate:
– USRPLUS – propune modernitate, reforma radicala etc.
– noul USL – propune status Quo dar totuși pro-american și pro-European cu tente de coruptie locală plus un piculeț de CPF. Un fel de conservatorism local
– noul PRM care vrea sa ne scoată din UE și NATO.

… Măcar știm ce alegem și ce vor fiecare, nu e circul și frustrarea asta generală”, a scris dl Caramitru, pe pagina dumnealui de socializare.

sursa foto: Facebook/Andrei Caramitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here