Acţiunile companiei NEPI Rockcastle (proprietarul complexului Piteşti Retail Park de la Geamăna) s-au depreciat cu 14% în ultimele zile, la bursa de la Johannesburg, din Africa de Sud.

Deprecierea severă vine în contextul în care un raport semnat de investitorii care mizează pe scăderea preţului acţiunilor susţine că cel mai mare proprietar de mall-uri din România a operat falsuri contabile.

Informaţiile de mai sus au fost făcute publice de portalul de ştiri economice Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

De la începutul anului, acţiunile NEPI Rockcastle au scăzut cu nu mai puţin de 53%, mai arată cei de la Ziarul Financiar.

Portofoliul NEPI Rockcastle din România a generat un profit brut de aproape 285 de milioane de euro în 2017, potrivit rezultatelor financiare raportate.

Cu toate astea, activele operează pierderi anuale de mai mult de 40 de milioane de dolari, potrivit grupului de investigaţii Viceroy, citând date publice furnizate de Ministerul de Finanţe din România.

România reprezintă cea mai mare piaţă a companiei şi sursa a aproape jumătate din veniturile din chirii.

La noi în ţară, NEPI Rockcastle operează 22 de complexe comerciale, alături de alte 30 situate în nouă ţări europene.

În judeţul Argeş, compania respectivă operează complexul comercial Piteşti Retail Park de la Geamăna (Bradu), din apropierea Piteştiului.

sursa foto: nepirockcastle.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here