Ministerul Educației a anunțat că va oferi sprijin cadrelor didactice care se află la început de drum sau care predau în medii defavorizate și care sunt nevoite să folosească sintemul online de predare. Ministerul, alături de Ministerul Educației și Teach for Romania, pune la îndemână un program pilot de inițiere și remediere a predării, scopul fiind creșterea rezultatelor școlare.

Pentru a face parte din acest program, cadrele didactice doritoare trebuie să se înscrie până în data de 11 octombrie. Reprezentanții ministerului Educației promit dezvoltarea competențelor de predare la clasă, remedierea relațiilor cu elevii din mediile nefavorizate, creșterea satisfacției și a gradului de retenție în profesie.

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească profesorii sunt, după cum anunță oficialii, următoarele:

“- au cel mult 2 ani de experiență în predare în sistemul public

  • predau în anul școlar 2021 – 2022 în ciclul primar sau gimnazial într-o școală cu grad ridicat de vulnerabilitate din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui
  • participă pe bază de voluntariat și au o motivație autentică de a face parte din proiect.”

În acest program se pot înscrie maximum 120 de participanți în anul școlar 2021 – 2022. Aceștia vor fi organizați ulterior în 40 de grupe. De asemenea, participarea este gratuită, urmărindu-se doar îmbunătățirea calității învățământului. România se află, din păcate, printre primele locuri în România la abandonul școlar. Pe lângă sărăcia care-i împiedică pe unii copii să-și termine studiile, cadrele didactice nu sunt suficient de pregătite pentru a rezolva probleme sociale și personale. Din acest motiv, astfel de proiecte sunt binevenite.

Sursa: Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here