Proiect pentru dascăli, destinat combaterii traficului de persoane în rândul elevilor

Date:

Share post:

„Ești profesor de educație civică sau diriginte la o clasă gimnazială? Te afli într-o zonă defavorizată, în Moldova sau Oltenia? 

Poate îți faci griji pentru elevii tăi și ceea ce citesc pe internet. Știrile false și dezinformarea pe internet sunt mult prea frecvente. Copiii pot cunoaște străini pe internet care par de încredere, dar reprezintă un adevărat pericol în spatele unei fețe zâmbitoare.

Cunoașterea unui personaj nepotrivit pe internet te poate transforma într-o țintă sigură pentru traficul de persoane„, se arată într-un comunicat al fundaţiei „Freedom House” România.

Fundaţia numită a demarat, azi, un proiect, denumit “Combaterea dezinformării și racolării pe internet” şi destinat profesorilor.

Proiectul e menit să-i înveţe pe dascăli cum să-şi protejeze elevii, pentru a nu cădea victime ale traficanţilor de persoane.

„Dacă te înscrii în proiectul nostru, îți vom oferi un manual care te va ajuta să afli mai multe despre pericolul reprezentat de racolarea online. De la tine, ei vor învăța să se protejeze în fața primejdiilor de pe internet și nu numai.

Ce îți oferim? 

– un manual accesibil și prietenos;
– vei face parte dintr-un grup de 12 profesori care vor pleca 3 zile la Predeal;
– materiale de învățare pentru 10 ore diferite de dirigenție sau educație civică.

Dacă îți place cum sună ce ți-am prezentat mai sus și vrei să știi mai bine cum să îndrumi copiii către o cunoaștere mai bună a mediului online, așteptăm mail-ul tău însoțit de un CV la adresa office@freedomhouse.ro, până pe data de 31 martie!

Te așteptăm!

Proiectul se adresează profesorilor de clase gimnaziale, în școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România. În special, sunt invitați să se înscrie profesorii din județele din Oltenia și Moldova, dar și din alte zone ale țării.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, proiectul vizează combaterea fenomenului de trafic de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Proiectul presupune realizarea unui manual digital aplicat, accesibil, și instruirea a 12 profesori, care la rândul lor vor instrui cate ~20 elevi fiecare, din școlile în care activează. Predarea conținutului acestui manual va avea loc aproximativ o dată pe săptămână, sau 10 lecții a câte ~50 minute fiecare.

Perioada de implementare a proiectului este Martie – Noiembrie 2021 și presupune un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în vederea includerii acestui manual la lecțiile opționale din curriculum-ul național”, se mai menţionează în comunicatul de presă citat.

Persoană de contact:

Ştefan Josan
Project Coordinator
Freedom House România
00403.142.505.83

Proiectul despre care e vorba aici este implementat de către Freedom House România, cu suportul financiar al Consiliului Europei și Uniunii Europene, prin programul Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular