Deputatul PNL de Bistriţa-Năsăud Robert Sighiartău (acelaşi care a venit cu proiectul de lege de majorare a alocaţiei pentru copii) a introdus la Biroul Camerei un proiect legislativ care prevede eliminarea supraaccizei la carburanţi.

„Așa-numita supraacciză la carburanți este una din cele mai nocive și impopulare taxe puse de guvernarea PSD-ALDE.

Au reintrodus-o, în două etape,  în toamna lui 2017, în vremea guvernului Tudose. Nici măcar nu s-au mai obosit să pretindă, cum a făcut guvernul Ponta care a introdus primul supraacciza (7 eurocenţi pe litru, în 2014 – n.r.), că va face autostrăzi și drumuri cu banii colectați.

Pesediștii nu au făcut un centimetru de autostradă cu banii proveniți din supraacciză. Nici nu vor face. Guvernul PSD-ALDE are la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru autostrăzi, bani de care și-a bătut joc”, a declarat deputatul bistriţean, citat de colegii de la B1TV.

„În vara lui 2017, prețul benzinei era de aproximatv 4,60 lei/litru și al motorinei de 4,50 lei/litru.

După majorarea accizei, la doar câteva luni, în ianuarie 2018, litrul de motorină se scumpise deja cu un leu (5,5 lei) și cel de benzină costa cu 80 de bani mai mult (5,4 lei)… Astăzi prețul motorinei în România este același cu cel din Germania, cea mai puternică țară a UE (1,257 euro/litru).

În  țări precum Austria, Spania, Luxemburg, Polonia, Slovenia, Ungaria, Lituania, Slovacia sau Bulgaria motorina costă acum mai ieftin ca la noi”, a mai arătat deputatul Sighiartău.

„Majorarea nejustificată a accizelor pentru carburanți a generat un impact negativ pe întregul lanț economic, de la producție, la distribuție și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, pentru trei ani consecutiv;
România se află, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea prețurilor”, a explicat, pe pagina sa de Facebook, parlamentarul liberal.

Dacă proiectul iniţiat de dânsul va ajunge lege, atunci benzina şi motorina se vor ieftini cu sume între 38 şi 45 de bani litrul.

Dacă doriţi, puteţi semna petiţia accesând link-ul de mai jos:

https://www.petitieonline.com/susinei_eliminarea_supraaccizei_la_carburani_acciza_majorat_cu_7_eurocenilitru?fbclid=IwAR2ayODgozX-7J6h68TbgPwfLgzvFI9PSeg9tVTb38zEFeczZSBZLxhpJTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here