Deputatul de Alba al Partidului Naţional Liberal, dl Florin Claudiu Roman (foto), a anunţat aseară că va depune, cât de curând, un proiect de lege prin care persoanele care comit infracţiuni cu violenţe, gen crime, tentative de crimă, tâlhărie sau violuri, să nu mai poată beneficia de predeverile Legii privind regimul compensatoriu.

Şi, în consecinţă, să nu mai poată fi eliberate înainte de termen din puşcării.

Iniţiativa fruntaşului liberal vine în contextul în care un procent semnificativ de inşi eliberaţi din închisori graţie acestei legi comit din nou infracţiuni după eliberare.

Unele dintre acestea, grave sau foarte grave, cum a fost cazul fetiţei bătute cu sălbăticie în lift sau a omorului cu cruzime de ieri, de la Mediaş, judeţul Sibiu.

„Legea regimului compensatoriu, depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader…a fost votată în parlament…de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca, pe lângă hoţi, violatori, criminali şi tâlhari, să scape şi corupţii lor!

În urma aplicării acestei legi, România a ajuns raiul infractorilor…nimeni nu se mai simte în siguranţă”, a opinat deputatul PNL, într-un comunicat de presă citat de agenţiile de la Bucureşti.

Chiar în cursul zilei de azi, Uniunea Salvaţi România a anunţat că sprijină demersurile deputatului liberal. Mai mult, unii fruntaşi ai USR ar dori chiar abrogarea Legii recursului compensatoriu.

La fel doreşte şi Asociaţia VedemJust, înfiinţată de judecătorul din Cluj-Napoca Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al magistraturii.

sursa foto: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here