„Ministerul Sănătății lansează cel mai amplu program de screening (adică de depistare precoce – n.r.) pentru tuberculoză, la nivel national”, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul de numeşte „Organizarea de programe de depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” şi e implementat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreună cu Fundația „Romanian Angel Appeal ” în județul Argeș,

„Este vorba despre cel mai amplu proiect de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în Romania ultimilor 30 de ani și marchează cea mai vizibilă componentă publică de luptă împotriva infecției cauzate de bacilul Koch în condițiile în care România este țara din Uniunea European cel mai grav afectată de tuberculoză.

În activitatea de screening din județul Argeș Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și Fundatia Romanian Angel Appeal vor folosi o caravană mobilă, dotată și acreditată pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei.

Primul județ care beneficiază acest proiect, de serviciile medicale ale caravanelor de screening este județul Argeș.

„Fundația “Romanian Angel Appeal“ are în responsabilitate activitatea de mobilizare a comunităților din județul Argeș care au prezentat un nivel ridicat de incidență al bolii în anul 2018, în vederea organizării și derulării operațiunilor de screening.

Comunitățile cu cel mai mare număr de cazuri aflate în tratament la nivelul anului 2018 sunt: Călinești, Mălureni, Domnești, Izvoru, Stolnici, Corbeni, Suseni, Băiculești, Bârla și Slobozia”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

„Olivia Harrison, Barbara Bach Starkey, Linda McCartney și Yoko Ono au fost cele care, în 1990, la inițiativa Oliviei Harrison, cu ajutorul membrilor formației Beatles și al lui Elton John, au înființat Fundația Romanian Angel Appeal, cu scopul de a crește calitatea vieții copiilor abandonați în orfelinatele din România”, informează site-ul fundaţiei citate.

sursa foto: Fundaţia Romanian Angel Appeal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here