În perioada 10 octombrie 2018 – 31 octombrie 2020, la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Piteşti se derulează proiectul denumit Erasmus+ „Social Media-Natural Learning Environment” (nr. 2018-1-IT02-KA229-048268_4), proiect finanțat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), cu sprijinul Comisiei Europene, cu un buget de 26651.00 euro.
În cadrul acestui proiect, școala piteșteană este parteneră, alături de alte patru școli din străinătate: Istituto Comprensivo Lombardo Radice, din Caltanissetta (Italia) Osnovno Uchilishte „Dimităr Blagoev”, din Veliko Târnovo (Bulgaria) Skola Pastawowa im. Ks Adolfa Chojnackiego din Zagorze (Polonia) şi Ozel Oguzhan Ozkaya Ortaokulu, din Izmir (Turcia).

Scopul principal al proiectului este acela de a oferi elevilor modalități alternative de petrecere a timpului liber, deoarece aceștia își pierd mult timp folosind medii sociale și alte instrumente de internet.
Proiectul vizează, de asemenea, reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin strategii și metode care îi pot motiva să-și termine studiile și să-i pregătească pentru a-și începe viitoarea educație, să devină membri activi și responsabili ai comunităților în care trăiesc.

Miercuri, 5 iunie 2019, a fost marcat sfârșitul primului an al proiectului, printr-o sesiune de informare la care au participat cei 79 de elevi implicați în activitățile proiectului, precum și cadrele didactice ce compun echipa de implementare.
Au fost prezenți invitați din partea I.Ș.J. Argeș (doamna inspector şcolar general adjunct Eugenia Jianu), reprezentanții Primăriei Pitești (doamna Luminița Nicolae, consilier cabinet primar, și domnul Dănuţ Mihail Teodorescu, director executiv Direcția Servicii Publice) și părinții elevilor participanți la mobilitățile din Italia și Polonia.
În prima parte a sesiunii, au fost prezentate activitățile desfășurate în primul an al proiectului, activități ce s-au axat pe participarea elevilor la cluburile de hobby, ce au funcţionat în cadrul fiecărei școli partenere.
Prin intermediul acestor cluburi s-au oferit elevilor alternative de petrecere a timpului liber pentru a diminua timpul pe care aceștia îl petrec folosind rețelele de socializare.
Pe de altă parte, activitățile desfășurate la nivelul cluburilor organizate au contribuit la dezvoltarea personală a elevilor participanți, dar și la promovarea imaginii școlii în cadrul compețițiilor și evenimentelor cultural-artistice și sportive.

Elevii și părinții acestora au împărtășit impresiile legate de experiența participării la vizitele în școlile din Italia și Polonia, impactul educațional și cultural pe care aceste vizite lau avut asupra lor.
În partea a doua, au fost acordate certificate și diplome de participare cadrelor didactice, precum și elevilor din cadrul cluburilor de hobby. Au fost oferite premii elevilor participanți la diferite competiii sau activități cultural-artistice.
În încheiere, ansamblul coral „Dorulețul” și ansamblul de dansuri populare „Hora” au prezentat un moment artistic.
Coordonator proiect,
prof. Camelia Zoica Sima
Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Pitești