Profesorul Bogdan Ciucă a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Juridice din România

Date:

Share post:

În zilele de 3 şi 4 noiembrie 2022 au avut loc şedinţa Consiliului știinţific şi Adunarea generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România (AȘJR). Adunarea generală AŞJR a aprobat primirea unui număr de 16 membri corespondenţi, 8 membri titulari şi 6 membri de onoare şi un membru de onoare post-mortem.

În cele doua zile elita dreptului romanesc a abordat probleme referitoare la unele masuri organizatorice, la unele proiecte de cercetare, la organizarea unor evenimente știintifice ca, de pilda, sesiunea nationala de comunicari știintifice din mai 2023, precum și la proiectele de modificare și completare atat a Statutului, cat și a Regulamentului de functionare al AȘJR. S-a adus in discutie traditia culturii juridice romanești, importanta știintelor juridice și rolul major pe care ii au profesiile juridice in dezvoltarea societatii in ansamblul ei.

La sfârşitul celor două zile, în care s-au dezbătut o serie de teme fundamentale pentru dreptul românesc, Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România a procedat la alegerea noului preşedinte al AŞJR. Propunerea formulată în cadrul adunării în persoana prof. univ. dr. Bogdan Ciucă a fost votată în unanimitate de membrii prezenţi, personalităţi de marcă a ştiintelor juridice, rectori, decani, cadre didactice din învăţamântul superior.

Cuvântul profesorului Bogdan Ciucă

“Doamnelor şi Domnilor membri ai Academiei de Ştiinte Juridice din România,

Au trecut şapte ani de la alegerea primului prezidiu. Majoritatea dintre noi cântărim timpul cu o măsură anume, îl considerăm o resursă epuizabilă şi extrem de preţioasă. Suntem interesaţi de cât de repede trece, de cum îl consumăm, de ce lăsăm în urmă şi de cât de mult  putem influenţa viitorul. În cei şapte ani, unora ni s-au născut copiii, au apărut nepoţii, am avut trista experienţă a pierderii celor dragi şi chiar a unor colegi din cadrul academiei noastre.

Am trăit momente frumoase, tensionante sau triste. Ne-am bucurat, am performat profesional şi ne-am lăsat acoperiţi de nostalgii şi amintiri frumoase.

Pentru că fiecare dintre dumeavoastră aparţineţi elitei juridice româneşti şi sunteţi specialişti ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în „Anul Academiei de Ştiinţe Juridice din România”, iar această academie  să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spaţiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi  oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita”, a spus profesorul Ciucă în luarea sa de cuvânt.

Bogdan Ciucă este cel mai tânăr preşedinte al unei academii de ramură.

sursa foto: Ştirile Transilvaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...