Două organizaţii sindicale ale cadrelor didactice (sau, mai corect spus, conducerile acestora) au reacţionat vehement azi, la aflarea veştii că aceia dintre dascăli care nu vor să se vaccineze va trebui să se testeze periodic, plătind testarea din propriile buzunare.

Dascălii anti-vaccinişti ameninţă că vor ataca în Justiţie „orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19”.

„Dacă Guvernul își respecta obiectivul și, prin campaniile publice, determina 70% din populația României să se vaccineze, ajungeam la imunizarea de masa iar astăzi nu mai eram sub amenințarea acestui val 4. Eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ”, mai susţin, cu tupeu, aceşti dascăli, grupaţi în Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Deci Guvernul e de vină că domniile lor au refuzat şi refuză să se vaccineze. Iar noi, contribuabilii de rând, în afara faptului că le plătim salariile, ar mai trebui să le plătim şi costurile testărilor periodice, în condiţiile în care vaccinurile anti-Covid sunt disponibile peste tot, pe alese, sunt gratuite, ba mai primeşti şi bani şi zile libere după vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here