Despre cărturarul bănăţean prof. univ. dr. Vasile (Bazil) Popovici din Timişoara am scris, în septembrie 2018, când eram la început de drum cu acest site.

Relevam atunci faptul că dlui Popovici i s-a furat, efectiv, postul de consul general al României la Strasbourg, pe care-l câştigase prin concurs, pentru ca ministrul de Externe de atunci, Theodor Meleşcanu, să-şi poată numi în acel post fiul vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu.

Vasile Popovici este profesor de cultură şi civilizaţie franceză la Universitatea de Vest din TImişoara şi a fost ambasador al ţării noastre în Maroc şi în Portugalia.

Am ales să redăm aici, mai jos, câteva opinii de-ale domniei-sale, referitoare la protestele nocturne anti-Guvern şi anti-pandemie, cu menţiunea că împărtăşim întru totul aceste opinii.

„Doresc s-o spun cu toată limpezimea: deloc nu cred că răul e la fel de grav în toate manifestările lui. Aceste zile și nopți aduc peste România un val de mizerie umană cu care sunt comparabile, după revoluție, doar mineriadele.

Deși azi sursa răului e transpartinică, începând cu AUR și neterminând cu PSD-ul, de o gravitate extremă sunt :

* amenințarea abjectă a unei evreice, femei, actrițe și embleme culturale românești (apăs pe acest din urmă cuvânt), Maia Morgenstern, atacată în Teatrul Evreiesc de stat, templul ei și al nostru, deopotrivă;

* vine apoi imediat oroarea la care asistăm la Timișoara, revărsarea de ură și bestialitate de sub ferestrele primarului Dominic Fritz în miez de noapte, două nopți la rând.

Pentru ambele cazuri resimt o insuportabilă rușine. Și precizez imediat: rușinea cea mare o resimt ca român.

În ce mă privește, hotărârea mea e luată. Voi merge la acea adresă unde un om singur e agresat de gloată. N-aș mai putea trăi cu mine însumi daca n-aș face-o.Știu bine că dacă acum ne vom lăsa țara și orașul pe mâna celor din caverne, noi și copiii noștri vom trăi din nou în servitute și-n caverne.

Zău că nu merită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here