Azi, la Bucureşti, a avut loc şedinţa de prezentare a bilanţului Parchetului General pe anul trecut.

În discursul său, procurorul general al României, dl Augustin, a criticat cu severitate asaltul Coaliţiei de la Putere împotriva Justiţiei.

Redăm mai jos câteva fragmente din ideile expuse de procurorul general, aşa cum le-a notat colegul Robert Mateescu, de la site-ul www.ziaristii.com

  • „În anul 2018, atenţia societăţii în ansamblu a fost concentrată asupra autorităţii judecătoreşti. Publicul a fost ţinut captiv într-o avalanşă de teme, subiecte de presă, dezvăluiri, iniţiative parlamentare, decizii judiciare şi extrajudiciare şi abordări publice care, în final, nu au făcut decât să arunce o anatemă asupra instituţiilor sistemului judiciar”.
  • „Sub pretextul devoalării abuzurilor – modul de înfăptuire a actului justiţiei şi mai ales ale procurorilor -, a fost promovată o campanie abilă având ca scop lezarea prestigiului, a încrederii în misiunea socială şi a probităţii acesteia (…) cu consecinţa inducerii artificiale a unei animozităţi asupra unui întreg corp profesional care îşi desfăşoară activitatea, sarcinile, cu onestitate şi în anonimat”.
  • „A fost anul în care s-au exercitat presiuni mari asupra instituţiilor judiciare, în special asupra Parchetelor. (…) Anul în care a continuat în avalanşă demersul de modificare şi remodificare a legilor justiţiei, a codurilor penale, cu impact asupra sistemului judiciar, în care factorul politic a insistat şi a reuşit revocarea procurorului-şef al DNA” (Laura Codruţa Kovesi – n.r.).

Articolul complet îl puteţi lectura accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here