„… În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018″.

Aşa sună comunicatul de presă emis azi de DNA Bucureşti, vizându-l pe deputatul de Argeş Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

În limbaj simplu, dl Drăghici a vândut un Mercedes 350GLE, aparţinând PSD, cu preţul de 324.800 de lei, către o rudă de-a sa, dar PSD a încasat banii pe maşină abia după vreun an.

Ca atare, „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de aceeași persoană (Mircea Drăghici – n.r.), trezorier al unui partid, cu privire la săvârșirea unei alte infracțiuni de delapidare.

Reamintim că, la audierile de azi de la sediul DNA din Capitală, dl Drăghici a respins acuzaţiile procurorilor, spunând că sunt „nişte minciuni”.

Maşina din imagine, un Mercedes 350 GLE, este doar cu rol de exemplificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here