Procurorii DNA, descinderi la primăriile din Piteşti, Ştefăneşti şi Mărăcineni, într-un dosar de fraudă cu bani europeni. Cornel Ionică, audiat de câteva ore

Date:

Share post:

Azi, procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediile primăriilor din Piteşti, Ştefăneşti şi Mărăcineni, pentru a efectua verificări în cazul unui doar privind suspiciuni de fraude cu fonduri europene.

În acelaşi dosar, a fost „călcată” de anchetatori şi societatea Apă Canal 2000 SA din Piteşti.

Dosarul respectiv vizează felul în care a fost realizată extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în judeţ, proiect la care Piteştiul, Ştefăneştiul şi Mărăcineniul au participat, în calitate de beneficiari direcţi i banilor europeni.

Procurorii au bănuieli temeinice că s-au comis fraude în aplicarea proiectului de extindere şi modernizare a reţelei de apă, derulat între 2016 şi 2020.

Încă din această dimineaţă, mai mulţi procurori ai DNA verifică stive întregi de documente, într-un birou ce le-a fost pus la dispoziţie, în incinta Primăriei din Piteşti.

Primarul încă în exerciţiu al Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, recent reales consilier local, dă explicaţii procurorilor DNA, chiar în biroul său din incinta Primăriei.

Potrivit informaţiilor noastre – neoficiale, deocamdată – verificările privind contractul respectiv vor dura cel puţin o săptămână, dacă nu chiar două, dat fiind volumul mare de documente ce trebuie verificate.

Ştire în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular