Doamna Antonia Diaconu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, este, fără îndoială, o femeie foarte curajoasă.

Dumneaei s-a remarcat, în ultimii doi-trei ani, prin luări de poziţii publice, tranşante, în care apăra breasla magistraţilor de feluritele ingerinţe ale politicului în actul de justiţie.

A reacţionat, la fel de tranşant, şi faţă de ultima astfel de ingerinţă, recte propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de declanşare a procedurii de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr(foto) .

„Am cerut acum câteva luni demisia domnului ministru al Justiţiei…nu mă aşteptam ca acesta să ia în vreun fel în seamă solicitarea mea. Nu m-am ales decât cu o sesizare.

Eu şi alţi mulţi colegi i-am solicitat o întâlnire pentru a discuta problemele sistemului; nici asta nu s-a întâmplat.

Comisia de la Veneţia a cerut să fie respectate independenţa şi libertatea de exprimare a magistraţilor români. Nici asta nu se întâmplă.

Ba, mai mult, aseară (miercuri seară – n.r.) ni s-a spus că magistraţii nu trebuie să formuleze critici la adresa oricărei/niciunei persoane. La adresa inculpaţilor pe care îi trimit în judecată pot face o critică? Măcar una mică?

Dragi colegi, ce s-a întâmplat (miercuri – n.r.) seară nu a fost o simplă evaluare, nu a fost doar umilirea unui adevărat profesionist (procurorul general Augustin Lazăr – n.r.); a fost umilirea noastră a tuturor! E timpul să ne apărăm profesia şi demnitatea cu toate mijloacele legale pe care le avem la îndemână…”, a scris procurorul Antonia Diaconu, pe contul său de pe o reţea de socializare.

sursa foto: Hot Week

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here