Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti au decis, azi, că rechizitoriul DNA, prin care deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a fost trimis în pentru delapidare, este legal.

De asemenea, judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte a mai decis să respingă cererile şi excepţiile formulate de dl Drăghici.

De asemenea, deputatului i-a fost respinsă şi o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale, cu o excepţie de neconstituţionalitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private.

Aceste lucruri înseamnă că procesul deputatului Drăghici poate începe, cu judecarea pe fond.

Acuzaţiile DNA

„În perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.

Cu acești bani, inculpatul a acoperit parțial, în proporție de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, se arată în documentul de trimitere în judecată a deputatului Mircea Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here