Poliţişti români, membri ai Sindicatului Europol, au reclamat azi că aşa-numitele „autospeciale” de Poliţie Dacia Duster şi Dacia Logan au probleme grave de siguranţă. În speţă, e vorba despre pernele de aer (airbag-uri) care trebuie să se deschidă la impact, pentru a proteja ocupanţii maşinilor, şi care, în câteva situaţii, nu s-au deschis.

De fapt, spun poliţiştii-sindicalişti de la Europol, nimic nu e special la aceste autospeciale, în afara colantelor şi a girofarelor. În rest, ele sunt Duster şi Logan obişnuite, de serie, dotat eîn plus cu echipamente de comunicaţie adecvate.

„După ce am prezentat situația de la IPJ Neamț, unde un Duster a fost implicat într-o coliziune puternică și nu i s-au deschis airbag-urile, de data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, care s-au aflat în aceeași situație. Dusterul din imagine are puțin peste 2.000 km la bord.

Cu toate că impactul a fost puternic, airbag-urile celor două „autospeciale” nu s-au declanșat. Colegii noștri au fost expuși astfel riscului de vătămare. Am cerut în acest sens explicații conducerii Poliției Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul și să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranță a acestor autoturisme”, au informat cei de la Europol.

Deocamdată, uzina Dacia nu a dat publicităţii nimic referitor la problema cu airbag-urile semnalată de poliţişti dar, probabil, o va face în zilele următoare.

sursa foto: Europol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here